Ακόμα πιο κοντά στα μαχητικά Stealth F-35 βρίσκεται η Ελλάδα. Με την υπογραφή του επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της πώλησής τους στην χώρα μας.

H τελευταία από τις υπογραφές για την έγκριση της πώλησης των αμερικανικών F-35 στην Ελλάδα μπήκε και το stealth μαχητικό αναμένεται να πάει με…φόρα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης των σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα μας.

Ο επικεφαλής τής μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τζιμ Ρις, έδωσε το πράσινο φως και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή του επίσημου αιτήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε σχετικά: «Tο Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί».

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση μιας μοίρας μαχητικών του τύπου, δηλαδή 20 που σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό και δηλώσεις θα έχουν ως βάση την 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα.

Το F-35 σε συνδυασμό με τα Rafale και τα F-16 Viper δίνουν ξεκάθαρη ποιοτική υπεροχή στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028 προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr