Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα αντιμετωπίσει ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουϊν, αναφορικά με τον τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”, όπως έκανε γνωστό η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι η Χάτσινς είχε χάσει τη ζωή της αφότου το θεωρητικά άσφαιρο όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Μπάλτουιν είχε ισχυριστεί ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά μήνυση που υποβλήθηκε από τον επιβλέποντα της ταινίας «Rust» τον Νοέμβριο, υποστήριξε ότι ο ηθοποιός πυροβόλησε «εσκεμμένα» την Χάτσινς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εισαγγελέας, η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ -υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία- θα κατηγορηθεί επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σημειώνεται ότι για να αποδειχθεί η κατηγορία πρέπει να υπάρχει υποκείμενη αμέλεια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Νέου Μεξικού, η ακούσια ανθρωποκτονία είναι κακούργημα τέταρτου βαθμού που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 18 μήνες και πρόστιμο 5.000 δολαρίων. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η πλημμεληματική κατηγορία της οπλοχρησίας από αμέλεια.

Πάντως, ο Μπάλντουιν αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση για τις κατηγορίες που το αποδίδονται, γνωστοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο το NBC.

Πηγή: madata.gr