Ο ομογενής, Φρέντι Μπελέρης, είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στη Χιμάρα.
«Η Χιμάρα είναι εδώ, με Μπελέρη αρχηγό».

Οι ψηφοφόροι με μία μεγάλη ελληνική σημαία πανηγυρίζουν, αγκαλιάζονται, ξεσπούν σε δάκρυα.

«Ελευθερία σημαίνει τίποτα άλλο».

«Κάναμε υπερήφανους τους πρόγονους μας, τους παππούδες μας, σήμερα αναστήθηκαν, αναστήθηκαν».

Ο Μπελέρης σε μία μάχη που κρίθηκε σε ελάχιστες ψήφους, κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Γκιόρκι Γκορό, υποψηφίου που στήριξε η κυβέρνηση, με 50,12% έναντι 49,88%. Λίγη ώρα αργότερα, στη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκε η πρώτη του δήλωση μέσα από τις φυλακές.

«Η δημοκρατία νίκησε! Η Χιμάρα είναι στον αέρα! Ευγνώμων για όλους εκείνους που έδειξαν ανδρισμό. Καταλαβαίνω όλους εκείνους που η τρομοκρατία προσπάθησε να υποτάξει. Σήμερα δεν υπάρχουν ηττημένοι και νικητές».

«Ο γιος μου χαίρεται μέσα από τη φυλακή»
Έξω από το εκλογικό κέντρο του Μπελέρη, οι γονείς του. Περιμένουν την δικαίωση του παιδιού τους που παραμένει προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

«Ο γιος μου είναι στη φυλακή αλλά τη χαρά του θα την αισθανθεί, γιατί χαίρονται όλοι οι συγγενείς του όλοι οι φίλοι του και εύχομαι για τον γιο μου το συντομότερο να έρθει στην εξουσία του για να βοηθήσει με τον τρόπο του τα δικαιώματα της Χιμάρας», δήλωσε η μητέρα του, Κασσιανή Μπελέρη.

«Άμα μου είπαν ότι κέρδισε έκλαψα από τη χαρά μου, από τη χαρά μου τη μεγάλη έκλαψα. Αισθάνομαι πολύ δικαιωμένος και ας είναι το παιδί μου μέσα», είπε ο πατέρας του, Πέτρος.

Την αγωνία διαδέχτηκε ένα μεγάλο γλέντι με ηπειρώτικη μουσική, τσίπουρο και πολύ χορό.

«Σήμερα, το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της ‘’τρομοκρατίας’’. Συγχαρητήρια στο Φρέντι Μπελέρη και τους πολίτες της ιστορικής Χιμάρας», έγραψε ο Πύρρος Δήμας στο Twitter.

Σταμάτησαν την καταμέτρηση
Η διαδικασία της καταμέτρησης ήταν επεισοδιακή καθώς, όπως καταγγέλλουν Έλληνες ομογενείς στο MEGA, μόλις ο Φρέντι Μπελέρης φάνηκε ότι περνάει μπροστά, η καταμέτρηση σταμάτησε.

«Σταματήσανε γιατί δεν θέλουν να μετρήσουν. Γιατί; Γιατί χάνουνε για αυτό».

Πλήθος κόσμου έφθασε έξω από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί οι κάλπες ζητώντας να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι. Λίγη ώρα αργότερα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ο Φρέντι Μπελέρης περιμένει να μάθει αν θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες ή θα είναι ο πρώτος δήμαρχος που θα ξεκινήσει την θητεία του μέσα από τη φυλακή.

Πότε θα αποφυλακιστεί ο νικητής στις εκλογές για τον Δήμο Xειμάρρας
Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφοράς θα αποφασίσει πότε και ένα θα αποφυλακιστεί.

Η κόρη του όπως και η οικογένειά του δεν τον έχουν δει ούτε έχουν επικοινωνήσει αυτές τις ημέρες μαζί του.

Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσαν κάποια πρόσωπα στην Χειμμάρα τα οποία κατηγορούνταν για τρομοκρατία και εκφοβισμό αλλά από σήμερα το πρωί έχουν σταματήσει.

Πηγή: madata.gr