Σοκαρισμένη η γερμανική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κρατίδιο της Σαξωνίας, τη φωλιά της γερμανικής ακροδεξιάς, όπου, όπως αποκαλύπτεται, ομάδα αρνητών σχεδίαζε τη δολοφονία του πρωθυπουργού του κρατιδίου. Και όλα αυτά την ώρα που η Γαλλία ανακοίνωσε 67.500 ημερήσια κρούσματα – αρνητικό ρεκόρ από τον Νοέμβριο του 2020
Επιδρομές σε σπίτια στη Δρέσδη έκανε η γερμανική αστυνομία για να εξαρθρώσει οργάνωση φανατικών αντιεμβολιαστών που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Σαξωνίας ενώ είχαν εκτοξεύσει απειλές εναντίον και άλλων αξιωματούχων.

Συνολικά 130 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση. Από τα μηνύματα που αντάλλασσαν στο διαδίκτυο προκύπτει ότι είχαν στη κατοχή τους πυροβόλα όπλα και τόξα ενώ καλούσαν τους πολίτες να αντισταθούν στα μέτρα «ακόμα και με ένοπλη βία, αν χρειαστεί».

Το ανατολικό κρατίδιο της Σαξωνίας είναι προπύργιο της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων και το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα.

Στην Ιταλία υποχρεωτικός είναι από σήμερα ο εμβολιασμός για αστυνομικούς, καραμπινιέρους, στρατιωτικούς, καθώς και εκπαιδευτικούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που δεν εμβολιάζονται μπαίνουν σε υποχρεωτική εξάμηνη αργία, δηλαδή δεν πληρώνονται ενώ υποχρεούνται να παραδώσουν όπλο, χειροπέδες και επαγγελματική τους ταυτότητα.

megatv

Πηγή: madata.gr