Αποτελέσματα εκλογών 2023 πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά ανακοίνωσε η Singular Logic που παρέχει την μετάδοση των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με όσα έγιναν και επισήμως γνωστά από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, τα πρώτα αποτελέσματα, στο συντριπτικό τους ποσοστό, θα τα έχουμε πολύ λίγο αφότου βγει το exit poll. Μάλιστα, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα θα βγουν πάρα πολύ νωρίς, σε ποσοστό ακόμα και 80%, το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

 
Πιο αναλυτικά, την βραδιά των εκλογών, exit poll και αποτελέσματα θα ανακοινωθούν ως εξής:

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα βγαίνει το exit poll
Την Κυριακή, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19:00. Αμέσως μόλις κλείσουν, θα δημοσιευθεί ένα μεγάλο exit poll από τα κανάλια. Συγκεκριμένα, το exit poll θα διεξαχθεί από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO, από κοινού.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα εκλογών 2023
Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, στις 21:00 το 80% των αποτελεσμάτων.

«Θα υπάρχουν tablet σε κάθε εκλογικό τμήμα, οπότε θα μπορούν τα αποτελέσματα αυτόματα να κατοχυρωθούν στο σύστημα. Δεν θα υπάρξει δηλαδή καθυστέρηση στην καταχώρηση. Θα έχουμε νωρίς αποτελέσματα, δηλαδή καθαρή εικόνα στις 21:00.»

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Singular Logic, Δημήτρη Μπακάκο, ενδεχομένως στις 21:30 να μην χρειαστεί ούτε καν εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, αφού θα έχουν βγει τα αποτελέσματα. Σημείωσε επίσης:

«Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους».

Τι ώρα θα ανακοινωθούν οι σταυροί και οι βουλευτές που εκλέγονται
Η προσομοίωση που έχει γίνει δείχνει ότι περίπου στις 20:00 θα μεταδοθεί το αποτέλεσμα στο 25% της επικρατείας. Η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων θα γνωστοποιηθεί περίπου τα μεσάνυχτα.

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023
Για να δείτε πού θα ψηφίσετε στις 21 Μαΐου, θα πρέπει αρχικά να μπείτε στην εφαρμογή του ΥΠΕΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε το εκλογικό σας διαμέρισμα με δύο τρόπους:

Αν γνωρίζετε τον εκλογικό σας αριθμό, πληκτρολογώντας τον, θα ανοίξει νέα καρτέρα με τα στοιχεία σας και το εκλογικό σας διαμέρισμα.
Αν δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βάλετε 5 προσωπικά σας στοιχεία.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να βάλετε:

Επώνυμο (Ολογράφως)
Όνομα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Όνομα μητέρας (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Όνομα πατέρα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Έτος γέννησης (4 ψηφία)

Πηγή: madata.gr