Ήρθε και φέτος η ώρα που μικροί και μεγάλοι θα αρχίσουν τις αγορές των χριστουγεννιάτικων ειδών με τα λαμπάκια, ειδικά φέτος, να είναι πλέον είδος που πέρα από την ομορφιά του θα το επιλέξουν και με βάση την τιμή του και κυρίως την κατανάλωσή του.

Το κόστος του ρεύματος που καινέ τα λαμπάκια επηρεάζεται από την τεχνολογία τους αλλά και από το πόσες ώρες θα καίνε κάθε ημέρα, με τους ειδικούς να προτείνουν και για οικονομία και για ασφάλεια, να τα σβήνουμε πριν πάμε για ύπνο.

Στα ύψη οι τιμές
Οι τιμές στα λαμπάκια έχουν στην πλειοψηφία τους μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με πέρυσι, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις που η τιμή έχει απογειωθεί.

Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν σειρές με 100 λαμπάκια τεχνολογίας LED με προγράμματα που καθορίζουν πώς θα αναβοσβήνουν, με την τιμή τους από 11,99 να έχει πάει εφέτος στα 19,90.

Από την άλλη, σε σταθερή τιμή, στα 18.90€, πωλούνται 200 λαμπάκια τύπου κουρτίνας, τιμή που είχαν και πέρυσι, μόνο δηλαδή για τον στοιχειώδη στολισμό ένα σπίτι θα δώσει 38€ και 80 λεπτά.

Υπάρχει ακόμα μία κατηγορία, φωτάκια που είναι smart, που μπορούμε να τα ανάψουμε και να τα σβήσουμε μέσα από το κινητό μας.

Αν ένα σπίτι θέλει να βάλει και λαμπάκια ή έναν φωτεινό Άγιο Βασίλη στο μπαλκόνι θα πρέπει να υπολογίζει από 20 – 100€.

Ακριβό & το ρεύμα
Σε ό,τι αφορά το ρεύμα, οι διαφορές ανάμεσα στην κατανάλωση που έχουν οι λάμπες LED με τις κλασσικές λάμπες είναι χαοτικές, με τα παλιάς τεχνολογίας λαμπάκια για ένα μέσο σπίτι να φτάνει το 1€ την ημέρα όταν τα LED μετά βίας θα φτάσουν το 1 ευρώ τον μήνα.

Έτσι, όσοι έχουν ακόμα στα σπίτια τους παλιού τύπου λαμπάκια τα οποία έτσι και αλλιώς δεν πωλούνται πια στα καταστήματα, ίσως πρέπει να σκεφτούν την αλλαγή τους.

Ακριβότερα τα χριστουγεννιάτικα είδη
Το κέρδος που μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό δεν είναι αμελητέο και σίγουρα θα φανεί χρήσιμο καθώς αυξάνονται και οι τιμές στα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα είδη.

Ένα δέντρο 180 εκατ. που πέρυσι το βρίσκαμε στα 79,98, εφέτος έχει φτάσει τα 99,97€. Ένα μικρότερο των 150 εκατ. πέρυσι είχε 35€ και 23 λεπτά και τώρα είναι στα 47,99.

Αυξήσεις υπάρχουν και σε στολίδια με κορυφή που προτιμούν πολλοί καταναλωτές σε σχήμα αστέρι, να φτάνει τα 3.90€ από τα 3.00€  ενώ στην αγορά υπάρχουν κορυφές όπως θα πουν οι έμποροι από 0,60€ έως και μεταλλικές με 90€.

Έτσι, ανάλογα το πόσα θέλει να ξοδέψει κανείς μπορεί ο στολισμός να ξεκινήσει από λίγες δεκάδες ευρώ ως και ποσά που φτάνουν και ξεπερνούν το ποσό ενός μισθού.

Mega.com

Πηγή: madata.gr