Με λευχαιμία διαγνώστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να ξεκίνησε χημειοθεραπεία για να καταπολεμήσει την μορφή λευχαιμίας από την οποία νοσεί με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera  η πρώτη χορήγηση πραγματοποιήθηκε μετά την έναρξη της νοσηλείας του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης η κατάστασή του παραμένει σταθερή.   

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μεταδίδει ότι «υπάρχουν αιματολογικά προβλήματα, τα οποία προκαλούν μεγάλη ανησυχία». Μεγάλο μέρος του Τύπου, αναφέρεται ωστόσο σε σοβαρό πρόβλημα λευχαιμίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Καβαλιέρε παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε λευχαιμία και οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, στην φάση αυτή, την προβληματική λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Ούτε σήμερα δεν αναμένεται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ελπίζω να ανησυχεί και ο ίδιος ο Σίλβιο, διότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την τελευταία επίθεση που δέχεται, η οποία ονομάζεται λευχαιμία», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού και γνωστός κριτικός τέχνης, Βιτόριο Σγκάρμπι.

Ο προσωπικός γιατρός του Μπερλουσκόνι καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο χθες δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αναμένεται να διαπιστωθεί αν σήμερα θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους.

Μηνύματα συμπαράστασης 

«Χαιρετισμούς στον φίλο μας Σίλβιο, ο οποίος θα επιστρέψει καλύτερα από πριν», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια εγκαινίων στην περιοχή του Τρεβίζο, στην περιφέρεια του Βένετο.

«Μια τρυφερή αγκαλιά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Έλα Πρόεδρε, σε περιμένουμε στη Γερουσία», έγραψε ο Ματέο Ρέντσι.

Ο τέσσερις φορές πρώην Ιταλός πρωθυπουργός πέρασε ήσυχα την πρώτη νύχτα στην εντατική του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Εξωτερικών και συντονιστή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος το πρωί εξέφρασε την ελπίδα ότι «το λιοντάρι θα επιστρέψει σύντομα στην επιχειρησιακή ηγεσία του κόμματος».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δίπλα στον καβαλιέρε βρίσκεται η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα, η οποία πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο.

Πηγή: madata.gr