Αργά το βράδυ θα βγει η απόφαση. Κάναμε δύο αγορεύσεις», είπε ένας εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά το πέρας της ακρόασής της από τους Βέλγους δικαστές για το εάν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Η κυρία Καϊλή είναι χάλια», πρόσθεσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν καθαρά «μια νομική δίκη και όχι συναισθηματική». Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, βασικό επιχείρημα της κυρίας Καϊλή είναι ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ούτε επιχειρεί να καταστρέψει στοιχεία της δικογραφίας. Γι’ αυτό και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι» μέχρι να γίνει η δίκη για το QatarGate είπε στο Star.

«Ζητήσαμε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι. Συμμετείχε στην έρευνα με ενεργητικό ρόλο και διαψεύδει όλες τις κατηγορίες διαφθοράς», εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του έτερου δικηγόρου της κυρίας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ζητήθηκε να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι η κυρία Καϊλή, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Δημητρακόπουλος για Εύα Καϊλή:  «Έθεσαν θέμα απαγωγής της από το Κατάρ»
Μιλώντας στον Alpha, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι από την εισήγηση που έκανε ο εισαγγελέας όχι απλά το κλίμα δεν ήταν καλό αλλά έδειχνε ότι έπρεπε να μείνει στην φυλακή η κα Εύα Καϊλή. 

 Είπε ακόμα ότι τον εισαγγελέα δεν φάνηκε να τον αφορά αν έχει παιδί, είπε πολύ ωμά ότι δεν έχει καμία αξία προσθέτοντας ότι ήταν ιδιαίτερα αρνητικός. Ο εισαγγελέας σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο θεώρησε την κα Καϊλή ύποπτη φυγής από την χώρα και προέβαλλε μάλιστα ως επιχείρημα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους να απαγάγουν την κα Καϊλή και να την μεταφέρουν στην χώρα τους.

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι ακούγοντας τους παράλογους ισχυρισμούς του εισαγγελέα τον ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι επειδή η παρουσία μας εκεί δεν ήταν τυπική, του είπα: «Τι νομίζετε ότι θα έρθουν στρατεύματα από το Κατάρ να καταλάβουν τις Βρυξέλλες;» Και πρόσθεσε: «Μέχρι και η πρόεδρος μειδίασε».

Πηγή: madata.gr