Δύο μόνο 24ωρα πριν την απολογία της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της στην Ελλάδα δηλώνει ότι θα επιμείνει στην αθωότητά της… όμως δημοσιεύματα παρουσιάζουν την Ελληνίδα πολιτικό, πανικόβλητη μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, να έχει ομολογήσει πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα με τις 750.000 ευρώ και πως γνώριζε την δραστηριότητα του Τζιόρτζι με τον Παντσέρι.

Η Εύα Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ακόμα είπε ότι η κα Καϊλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα και πρόσθεσε ότι ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, η ευρωβουλευτής με τους δικηγόρους της, ετοιμάζεται να εμφανιστεί ενώπιον των βελγικών αρχών, οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν αν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα ή θα αποφυλακιστεί υπό όρους.

Διεθνή ΜΜΕ για Qatargate: Η Καϊλή γνώριζε για τις ύποπτες δραστηριότητες και τα μετρητά 
Ο βελγικός και ο ιταλικός Τύπος έγραψαν ότι η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε πως εκείνη ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα με χιλιάδες ευρώ, καθώς πανικοβλήθηκε από τη σύλληψη του συζύγου της. Συγκεκριμένα σε σημερινό δημοσίευμα της, η La Repubblica τονίζει πως η Εύα Καϊλή “παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα με μίζες που περιστρεφόταν γύρω από τον Τζιόρτζι και τον Παντσέρι”. “Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου” είναι η δήλωση που μεταφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Προσπάθησε να προειδοποιήσει τρία άτομα μετά την σύλληψη του Τζιόρτζι
Μάλιστα, μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι, η Καϊλή φαίνεται να «προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα». Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει η ιταλική εφημερίδα «η επ’ αυτοφώρω μορφή του εγκλήματος (εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι) και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων (φυγή του πατέρα της και ειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα) έπεισαν τους Βέλγους να συλλάβουν» την Εύα Καϊλή. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τη La Repubblica, εξηγεί το «γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, η οποία δεν είχε αρχικά προγραμματιστεί».

Η Καϊλή εκτελούσε τις εντολές του Παντσέρι μέσω του Τζιόρτζι

«H Καϊλή κατηγορείται επίσης ότι παρενέβη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κατάρ και κατόπιν οδηγιών του Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να τις έδινε τις εντολές, σύμφωνα με την εισαγγελία, μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι», γράφει ακόμα η Repubblica και προσθέτει πως «εξ ου και η απόφαση των δικαστών να την συλλάβουν».

Επίσης η εφημερίδα τονίζει πως η Εισαγγελία «επιμένει, τουλάχιστον προς το παρόν, πως πιθανόν να είναι πεπεισμένοι ότι η Καϊλή και ο Τζιόρτζι δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα γνωρίζουν». Επίσης, προσθέτει η Repubblica «επειδή είναι πεπεισμένοι ότι η Ελληνίδα βουλευτής βρίσκεται στο επίκεντρο, ίσως παρά την θέλησή της, ενός λαμπρού σχεδίου της κλίκας Παντσέρι».

Η ιταλική εφημερίδα καταλήγει πως «στην ανασυγκρότηση που έκαναν πρώτα οι βελγικές υπηρεσίες και στη συνέχεια οι ερευνητές στις Βρυξέλλες, υποστηρίζεται ότι η ομάδα “επένδυσε” στην Καϊλή με πλήρη επίγνωσή τους». «Προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ», λέει η La Repubblica «οι Παντσέρι και Τζιόρτζι επηρέασαν τους διορισμούς των μελών της επιτροπής, καθώς και της αντιπροέδρου».

Το Knack σημειώνει ότι ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή έστειλε email το βράδυ της Δευτέρας στο οποίο έγραφε: «Προσωπικά είμαι εξοργισμένος που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα. Είμαι ο μόνος που σέβομαι τους κανόνες;» «Το να γράφεις για μερικές ομολογίες» είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, μια «μεροληπτική ερμηνεία».

Πηγή: madata.gr