Όπως δείχνουν δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή είναι χαρακτηριστική η πτώση του ΠΑΣΟΚ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ με διαφορά 8 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το κυβερνών κόμμα καταγράφει 34 με αναγωγή επί των εγκύρων με την αξιωματική αντιπολίτευση στο 26.

Το ΠΑΣΟΚ σε αισθητή πτώση βρίσκεται στο 10,5 ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5, Ελληνική Λύση με 4 και ΜέΡΑ25 με 3%

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων:

-ΝΔ 34
-ΣΥΡΙΖΑ 26

Εδώ έχουμε στις 8 μονάδες τη διαφορά.

-ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής 10,5
-ΚΚΕ 5
-Ελληνική Λύση 4
-ΜέΡΑ25 3

Το υπουργικό συμβούλιο δεν κατεβάζει τα μολύβια μέχρι το τέλος της τετραετίας που θα στηθούν οι επόμενες κάλπες διεμύνησε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η δουλειά μας συνεχίζεται και μέχρι να οδηγηθούμε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας έχουμε ακόμα πολύ πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο για το 2023», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περίοδο μεταγραφών διανύει η Κουμουνδούρου ενόψει ανακοινώσεων του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων στις αρχές του νέου έτους, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει μετά την Αγγελική Αδαμοπούλου την προσχώρηση της πρώην βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προγραμματική συμφωνία σε επίπεδο θέσεων μετά τις εκλογές και ισχυρή εντολή ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Ο χρόνος των εκλογών αναμένεται να είναι ο γρίφος που καλείται να λύσει ο πρωθυπουργός κατά τις μέρες των εορτών που θα μεταβεί στο Μέτσοβο καθώς -όπως έχει δηλώσει- τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει στο βουνό.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr