Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε ομιλία εν όψει των εκλογών που θα γίνουν στις 21 Μαΐου 2023. Το πολιτικό μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας μετέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ενόψει των εκλογών. Αναφερόμενος στο θέμα των τουρκικών εκλογών είπε ότι δεν κάνει καμία πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία.

Για τη διερευνητική εντολή

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια, τονίζοντας ότι αυτό που θέλω να διασφαλίσω είναι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχει αμφιβολία ποιος θα είναι ο νικητής. Το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό, από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα και αυτό αποτελεί μια μέγιστη περιφρόνηση της βούλησης του λαού όπως θα εκφραστεί στην κάλπη. Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχω λίγα να συζητήσω, έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον θεωρώ δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Μια τέτοια κυβέρνηση, ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, θα ήταν μια που θα πατούσαμε συνέχεια το φρένο ενώ πρέπει να πατήσουμε το γκάζι, δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας.

Για τις υποκλοπές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη καθώς όπως είπε:  Ο ΓΓ παραιτήθηκε , τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θωρακίστηκε η ΕΥΠ. Η Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση και θα κρίνει για τις ευθύνες. Δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης. Η ΕΥΠ είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της χώρας. Στην προσπάθεια μας να προστατεύσουμε τα σύνορα μας είναι κρίσιμη και πρέπει να παρέχει τις πληροφορίες για την ασφάλεια της χώρας.

Για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση γιατί ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, και εάν υπονοεί ότι υπάρχει κάποιο άλλο ΠΑΣΟΚ και εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας, ή είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται υπό οποιαδήποτε συνθήκη να κοιτάξει προς Χαριλάου Τρικούπη για συνεργασία, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας, και είπε ότι υπάρχει διαχωριστική γραμμή της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «με πολλούς ανθρώπους από αυτούς στο παρελθόν βρεθήκαμε μαζί στη μάχη κατά του λαϊκισμού και θεωρώ ότι δεν έχουν κακή άποψη για μένα και το έργο της ΝΔ».

«Οι διαχωριστικές γραμμές από τον κ. Ανδρουλάκη τραβήχτηκαν από την πρώτη στιγμή, και δεν μπορεί να λέει ότι δεν ζήτησα συνάντηση μαζί του. Είναι ψέμα αυτό. Ζήτησα μια φορά στη Βουλή και άλλη μια φορά τηλεφωνικά. Πρέπει να θέλει κι ο άλλος να συζητήσει μαζί μου. Ήταν μια στρατηγική από την πρώτη στιγμή του κ. Ανδρουλάκη και όταν λέει ότι «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης», λέει ουσιαστικά όχι σε Μητσοτάκη γιατί θα βγούμε πρώτοι».

Για τις εκλογές στην Τουρκία

Αναφερόμενος στο θέμα των τουρκικών εκλογών είπε ότι δεν κάνει καμία πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία. «Πιστεύω ότι η τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Στο βαθμό που η Τουρκία επιμένει στη λογική της «γαλάζιας πατρίδας» θα υπάρχουν δυσκολίες. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε ουσιαστική εκτόνωση ως προς τη ρητορική της Τουρκίας. Μία βασική διαφορά μας χωρίζει, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Θα καλέσω να συγχαρώ όποιον εκλεγεί και θα επιδιώξω και μία συνάντηση για να βάλουμε το πλαίσιο των σχέσεων μας για τα επόμενα χρόνια. Ο βασικός πυρήνας της εξωτερικής πολιτικής, οι κεντρικές πολιτικές επιλογές δεν αλλάζουν. Μακάρι να βρεθεί ένα πρόσφορο έδαφος για οδηγηθούμε σε μια πιο μόνιμη εκτόνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr