Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει το όραμα του κόμματος για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, εστιάζει στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων και στην αναγκαιότητα της πολιτικής σταθερότητας.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στου Ζωγράφου και στην ομιλία του ζήτησε ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και στέλνει μήνυμα κατά του εφησυχασμού έξι μέρες πριν τις εκλογές, επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί να είναι πρώτη η ΝΔ αλλά πρώτη με καθαρή διαφορά, όπως γράφει η ΕΡΤ.

Όσα είπε ο Μητσοτάκης στου Ζωγράφου

«Η πατρίδα μας πρέπει να βαφτεί ”γαλάζια” για να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια πρέπει να συνεχιστεί. Όλη η πατρίδα μας την επόμενη Κυριακή για να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε 4 χρόνια πριν πρέπει να συνεχιστεί. Ότι αυτή η συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί πριν από 4 χρόνια πρέπει να ανανεωθεί και ότι ο δρόμος, τον οποίο έχουμε χαράξει για την πατρίδα μας είναι ένας δρόμος που πρέπει να είναι χωρίς επιστροφή.

Ξέρετε καλά πόσα δύσκολα χρειαστήκαμε να διαχειριστούμε αυτήν την 4ετία. Ούτε εγώ περίμενα όταν με εμπιστευτήκατε και έκατσα για πρώτη φορά στο γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα χρειαζόμασταν να διαχειριστούμε τόσες πολλαπλές, δύσκολες, εισαγόμενες κρίσεις, από την πανδημία, τη μεταναστευτική εισβολή, τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την ενεργειακή κρίση, φυσικές καταστροφές. Ομως κρατήσαμε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα μας ασφαλή και ταυτόχρονα δεν κάναμε πίσω από την υλοποίηση όλων των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Ξαναδιάβαζα την ομιλία που είχα κάνει στο Θησείο πριν από τις εκλογές του 2019. Θυμηθείτε τότε σε τι είχα δεσμευτεί. Σας είχα πει ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα πει ότι θα κάνω την Ελλάδα κέντρο επενδύσεων. Θα φέρω ξένους επενδυτές, θα δημιουργήσουμε πολλές θέσεις εργασίας και φέραμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία. Σας είχα πει ότι θα αυξήσω τον κατώτατο μισθό».

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» είπε μεταξύ άλλων ότι «Στόχος μας είναι η αδιαμφισβήτητη πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο, ώστε την επόμενη μέρα να μην υπάρχει αμφιβολία για το ποιος πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της νέας τετραετίας».

Στις 19:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr