Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από το Twitter, όταν βρεθεί κάποιος αρκετά ηλίθιος για να αναλάβει τη θέση, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Έπειτα από μια θυελλώδη θητεία στην κεφαλή του Twitter, η οποία του κόστισε, πέρα από την υστεροφημία του, και την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο.

Όπως έγινε γνωστό τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Έλον Μασκ επανήλθε στις πρακτικές ηλεκτρονικής «αμεσοδημοκρατίας», ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν αν θέλουν να μείνει ή να αποχωρήσει από τη θέση του CEO.

Περίπου 57,5% των ψήφων ήταν «Ναι», ενώ 42,5% ήταν κατά της ιδέας να παραιτηθεί ο Μασκ από επικεφαλής του Twitter, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ο δισεκατομμυριούχος. Περισσότεροι από 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στην ψηφοφορία.

Κάτω από τη δημοσκόπηση, στην οποία ψήφισαν 17,5 εκατομμύρια χρήστες, ο Έλον Μασκ σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης. «Θα παραιτηθώ από CEO το συντομότερο δυνατό, όταν βρεθεί κάποιος αρκετά ηλίθιος να αναλάβει τη δουλειά! μετά από αυτό, θα “τρέχω” απλά το λογισμικό και τις ομάδες server» έγραψε ο Αμερικανός κροίσος.

Ο Μασκ είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη «δημοσκόπηση» μέσω Twitter για το εάν θα πρέπει να επανέλθουν σε λειτουργία οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων, με το 58,7% των συμμετεχόντων να δηλώνει υπέρ της άμεσης αποκατάστασής τους.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το Twitter έθεσε ξαφνικά σε διαθεσιμότητα τους λογαριασμούς αρκετών δημοσιογράφων υψηλού προφίλ που καλύπτουν την πλατφόρμα και τον Έλον Μασκ. «Αν κάνεις ντοξ, θα σε θέσουν σε διαθεσιμότητα. Τέλος της ιστορίας. Αυτό είναι όλο», απαντούσε τότε.

Η πολύπαθη συμφωνία του Έλον Μασκ με το Twitter

Η συμφωνία του Έλον Μασκ με το Twitter ολοκληρώθηκε μόνο μετά από μήνες νομικής διαμάχης και ορισμένοι ανέφεραν την απόσπαση της προσοχής από την εξαγορά ως έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla.

Αφού δημιούργησε μερίδιο στο Twitter στις αρχές του έτους, ο Αμερικανός έκανε την προσφορά του ύψους 44 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, αν και πολλοί θεώρησαν ότι η προσφορά αυτή ήταν πολύ υψηλή.

Τον Ιούλιο, αποσύρθηκε από τη συμφωνία, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Τελικά τα στελέχη του Twitter ανέλαβαν νομική δράση για να κρατήσουν την προσφορά του.

Την επομένη κιόλας της ανάληψης καθηκόντων από τον Έλον Μασκ, ο επιχειρηματίας οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους στην πόρτα της εξόδου, είτε δια της απολύσεων – κάτι που μιμήθηκαν δυστυχώς όλοι οι τεχνολογικοί κολοσσοί στη συνέχεια – είτε παραιτήθηκαν μη μπορώντας να υπομείνουν τις νέες κατευθύνσεις της νέας διοίκησης.

Μέχρι στιγμής ο Ίλον Μασκ δεν έχει αντιδράσει στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Από υπερήρωας, «κακός» ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ έχει μετατραπεί από υπερήρωας για τη μετοχή της Tesla, σε κακοποιό στα μάτια της Street, καθώς ο μαξιμαλισμός και οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις και κινήσεις του μεγαλώνουν με κάθε tweet, λένε αναλυτές. Κι όλα αυτά την ώρα που πρόσφατη έρευνα κατατάσσει τον Έλον Μασκ στην τρίτη θέση των διασημοτήτων με τα περισσότερα fake news στο ίντερνετ.

Το σόου στο Twitter έχει βλάψει την εικόνα του κάτι που αποτελεί σημαντική επιβάρυνση για τη μετοχή της Tesla. Επιπλέον, ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά του, γεγονός που συνέβαλε στην πτώση των μετοχών.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας μπορεί να επιβραδυνθεί, καθώς η οικονομία εξασθενεί, το υψηλότερο κόστος δανεισμού αποθαρρύνει τους αγοραστές και άλλες εταιρείες ενισχύουν τις προσφορές τους σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η Tesla έχει επίσης πληγεί από ανακλήσεις, καθώς και από κυβερνητικές έρευνες για ατυχήματα και τη λειτουργία αυτόματου πιλότου.

πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr