Επέστρεψε στο Ιράν η αθλήτρια και στην Τεχεράνη εκατοντάδες ιρανοί επιφύλασσαν υποδοχή ηρωίδας στην Ελνάζ Ρεκαμπί. Η αθλήτρια συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό αναρρίχησης στη Νότια Κορέα χωρίς να φορά την μαντήλα όπως την υποχρεώνει η νομοθεσία της πατρίδας της.

Διάφορα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αθλήτρια έλαβε αυτή την απόφαση θέλοντας έτσι να δείξει την συμπαράστασή της στις γυναίκες της χώρας ενώ επιφυλάξεις υπάρχουν για τις εξηγήσεις της Ιρανής αθλήτριας και για “στημένη” απολογία μιλούν οι αντικαθεστωτικοί.

«Με κάλεσαν ξαφικά και έπρεπε να αγωνιστώ. Ήμουν απασχολημένη με τα παπούτσια και τον τεχνικό εξοπλισμό μου και αυτό με έκανε να ξεχάσω να φορέσω το χιτζάμπ που έπρεπε να φορέσω. Παρόλα αυτά πήγα να διαγωνιστώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περασμένο σαββατοκύριακο υπήρξε μεγάλη ανησυχία για την Ελνάζ Ρεκαμπί καθώς μετά την συμμετοχή της στον διαγωνισμό δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Μάλιστα χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ιρανική κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την «ύποπτη» όπως την χαρακτήρισαν, εξαφάνισή της.

Στο Ιράν επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός για 5η συνεχόμενη εβδομάδα. Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί συνεχίζονται, με την κυβέρνηση να αντιδρά οργισμένα απέναντι στους πολίτες που ζητούν δικαιοσύνη και ελευθερία.

Πηγή: madata.gr