Πονοκέφαλος. Και μάλιστα βαρύς. Έρχεται για τους επιτελικούς του κοινοβουλίου. Στο σενάριο που (μπορεί να) επιβεβαιωθεί σε λίγες ημέρες και προκύψει επτακομματική Βουλή από τις κάλπες του Ιουνίου.

Και το ζήτημα δεν είναι οι πτέρυγες εντός της Ολομέλειας. Αλλά μια Βουλή με επτά κόμματα, για τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου, δημιουργεί, αναπόφευκτα, χωροταξικά προβλήματα.

Και αυτό γιατί, στην περίπτωση αυτή, της επιβεβαίωσης των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων, δυο, τουλάχιστον, ακόμα κοινοβουλευτικές ομάδες πρέπει να εγκατασταθούν πάνω από τον… Άγνωστο Στρατιώτη. Το δεδομένο της υπόθεσης, πάντως, είναι ότι οι χώροι προς διάθεση στο κτήριο της Βουλής είναι λιγοστοί.

Και παρακάτω; Παρακάτω ο… «πονοκέφαλος» γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Και αυτό γιατί στο ισόγειο της Βουλής, μια ανάσα από την αίθουσα της Ολομέλειας, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, παραχωρείται χώρος στους πολιτικούς αρχηγούς. Εντός αυτής της… χωροταξικής ζώνης, πάντως, σήμερα διατηρούν τα γραφεία τους δυο πρώην πρωθυπουργοί. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς.

Καταλαβαίνετε τώρα. Ο πόνος στα κοινοβουλευτικά… μηνίγγια γίνεται ολοένα και πιο έντονος.

Χ.

ieidiseis

Πηγή: madata.gr