Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη χώρα μας για φρικαλεότητες και ωμότητες απέναντι στους μετανάστες.

«Η στάση της δυτικής γειτόνισσας Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της ωμότητας. Κάθε μέρα, μια νέα προστίθεται στις φρικαλεότητες που κυμαίνονται από τη βύθιση πλοίων προσφύγων στη μέση της θάλασσας έως την απώθηση μεταναστών μέσω βασανιστηρίων και ληστειών. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν αξιοσημείωτη αντίδραση σε αυτήν την κακομαθημένη συμπεριφορά και σκληρότητα της Ελλάδας».

Δημοσκόπηση – κόλαφος

Την ίδια στιγμή, νέο «χτύπημα» για τον Τούρκο πρόεδρο έρχεται από νέα δημοσκόπηση.

Μετά τις εξελίξεις με τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Τούρκος πρόεδρος χάνει 10 μονάδες στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως η Σμύρνη, καταποντίζεται.

Κλιμακώνουν τις παραβιάσεις

Η Τουρκία προχώρησε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της, σε απειλές σε βάρος της Κύπρου μετά την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

«Αποκλείεται οποιαδήποτε χώρα, εταιρεία ή πλοίο να διεξάγει δραστηριότητες έρευνας ή εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεσή μας».

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος AKP, συνεχίζει να κάνει το μαύρο άσπρο.

«Στην πραγματικότητα, όπως είδαμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασαν τον περασμένο χρόνο σαμποτάροντας πλήρως τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρέθηκε στον Έβρο.

«Ο Έβρος ενισχύεται σταδιακά. Ενισχύεται με Επαγγελματίες Οπλίτες, ενισχύεται με Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης».

Ο ΑΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε το σχολείο των ΟΥΚ στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ηχηρό μήνυμα αποτροπής.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr