Μπορεί στα social media και στις ψυχαγωγικές εκπομπές το τεσσάρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision να αναλύθηκε επαρκώς, κανείς όμως δεν είχε και την… πολιτική – διπλωματική διάσταση της υπόθεσης αυτής.

Την «ειδική» αυτή ανάλυση έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και σήμερα επικεφαλής της κίνησης «Πράττω». Ο κ. Κοτζιάς, λοιπόν, βλέπει «δάκτυλο» πολιτικό πίσω από την κίνηση αυτή. Γράφει, λοιπόν, στο twitter:

«Το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους».

Με απλά λόγια ο πρώην ΥΠΕΞ κρίνει ότι υπάρχει σχέδιο από ένα «αόρατο» (ή και ορατό) κυρίαρχο σύστημα που θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο. Που θέλει να «προετοιμάσει» την ελληνική κοινωνία για μια αποξένωση από τους αδερφούς Κυπρίους ώστε να προωθηθούν πιο εύκολα συγκεκριμένα σχέδια.

Κάτι θα ξέρει περισσότερο ο επί 4 και πλέον χρόνια επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Λέτε να αρχίσουμε από του χρόνου να τρέμουμε στον διαγωνισμό της Eurovision επειδή δεν θα ακούμε το «Douze Pointe», το «12άρι» από τους Κύπριους που ήταν μια από τις σταθερές της διοργάνωσης;

Λέτε να μας εκδικηθούν στη Λευκωσία καταστρέφοντας μια δυνατή συμμαχία στον διαγωνισμό τραγουδιού; Θα είναι μια μεγάλη ανατροπή σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Θα είναι μεγάλο… πλήγμα στο κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου, κι αυτό να έρχεται μέσω Eurovision.

Δεν είναι και λίγο, μετά την Καίτη Γαρμπή, τον Ανδρέα Μικρούτσικο και πολλούς ακόμη που βγήκαν να κατακεραυνώσουν την επιτροπή που έδωσε το «τεσσάρι», να βγαίνει και ο κ. Κοτζιάς.

Είτε είναι πράγματα σοβαρά τα πράγματα είτε η διεθνής διπλωματία έγινε ανάλαφρο παραμυθάκι, σαν την διοργάνωση της Eurovision.

Ο χαμός που προκάλεσε το μήνυμά του στο twitter, πάντως, έκανε τον πρώην υπουργό να «ξαναχτυπήσει» με νέο τουιτάρισμα όπου γράφει:

Κάνω ενα σχόλιο για την αυξανόμενη αποξένωση της επίσημης Ελλάδας απο την Κύπρο με αφορμή το «4» και τα τρολ δεν έχουν τι να πουν επί της ουσίας, το σοβαρό πρόβλημα, διότι δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση για την Κύπρο. Με τα χαζά τους σχόλια επιβεβαιωνουν αυτό το ανησυχητικό γεγονός.

Πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr