Η Εύα Καϊλή συνομίλησε με το μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου. Τα όσα συζητήθηκαν δημοσίευσε η ιταλική Corriere Della Sera.

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο. Ένα τρόπαιο πολιτικής δίωξης που αφορά μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση στην οποία εμπλέκονται κοινοβουλευτικοί και πολιτικοί από χώρες της νότιας Ευρώπης. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κ.ο.κ», είπε αρχικά η ευρωβουλευτής, που παραμένει κρατούμενη για το σκάνδαλο του Qatargate.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, η Καϊλή εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια, λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενες.

Αφού ευχαρίστησε την Ιταλίδα πολιτικό για την επίσκεψή της, πρόσθεσε πως «εκτιμώ το κουράγιο σας. Είστε η πρώτη πολιτικός που έρχεται στη φυλακή για να δείτε πώς περνάω».

Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονό της ότι «κανείς δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα. Μετά την αναταραχή των πρώτων ημερών για το θέμα αυτό κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει».

Όπως επισημαίνεται από την Corriere Della Sera, η Καϊλή ήταν διστακτική στο να μιλήσει για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο QatarGate, αρκούμενη μόνο να πει ότι «ο Παντσέρι (ο φερόμενος «εγκέφαλος») ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου (τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι)».

Επίσης, εξομολογήθηκε ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Τότε κάτι άλλαξε», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ήταν αυτό. Όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, στο τέλος των έξι εβδομάδων ο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είπε στη συνομιλήτριά της πως το διάστημα που είναι στη φυλακή μελετά Γαλλικά και Ολλανδικά. «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία μου είπε ότι θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική», λέει η Μπεργκαμίνι.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πολιτικό, «τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ σοβαρά και αν βρεθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Αλλά το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Αλλιώς μιλάμε για σκοτεινές εποχές της ιστορίας».

Η Μπεργκαμίνι θέτει και το θέμα της κόρης της Καϊλή, λέγοντας ότι «αν η Εύα Καϊλή κριθεί ένοχη τότε θα αναλάβει η δικαιοσύνη. Αλλά η κόρη της δεν φταίει. Αντίθετα βρίσκεται σε μια θέση να βιώνει την απουσία της μητέρας της και αυτό θα επηρεάσει τη ζωή της».

Τέλος, η Ιταλίδα πολιτικός υποστηρίζει ότι είδε την Καϊλή συναισθηματικά ταλαιπωρημένη αλλά μαχητική και όχι με κατάθλιψη: «Η έρευνα θα συνεχίσει την πορεία της, όπως πρέπει να κάνει, αλλά επαναλαμβάνω ότι το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να ισχύει για όλους. Είμαι έκπληκτη από την σιωπή των πολιτικών και την υποκρισία γύρω από αυτή την ιστορία».

πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr