Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου απολογείται στις βελγικές δικαστικές Αρχές η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση του Qatar Gate.

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμό της από το Κατάρ, προσπαθώντας να διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Τι θα ισχυριστεί
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΕGA, κύριος στόχος της πλευράς Καϊλή είναι διαχωρίσει τη θέση της από τους άλλους κατηγορούμενους, περιλαμβανομένου του συζύγου της.

Συγκεκριμένα, θα αναφέρει ότι ήξερε ότι υπήρχε συνεργασία του συντρόφου της με το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και τη ΜΚΟ «Fighy Impunity», ωστόσο στην αρχή δεν είχε υποπτευθεί κάτι, δεδομένου ότι ο Παντσέρι ήταν πρώην ευρωβουλευτής, δεν είχε κακή φήμη και η λειτουργία της ΜΚΟ είχε καλό σκοπό.

Επιπλέον, φέρεται να έλεγε συνεχώς στον σύντροφό της ότι δουλεύει πολλές ώρες για τον Παντσέρι χωρίς να αμείβεται και φέρεται να του είπε ότι όλα τα χρήματα που θα λάβει να φροντίσει να είναι νόμιμα.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, θεωρεί ότι ο Παντσέρι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ίδια ήταν ευρωβουλευτής και συνεπώς είχε βουλευτική ασυλία και για αυτό έδωσε τη βαλίτσα στον σύντροφό της να την πάει στο σπίτι τους.

Πηγές λένε στο MEGA ότι ο Παντσέρι ήθελε να καταστήσει το σπίτι της κ. Καϊλή σε «μυστικό κέντρο» λόγω της ασυλίας της, καθώς κανείς δεν μπορούσε να κάνει έφοδο εκεί και να εντοπίσει τα χρήματα.

Εύα Καϊλή: Στοιχεία φωτιά λίγο πριν την απολογία – Μπιμπερό και γάλα στη βαλίτσα με τα χρήματα

Πηγή: madata.gr