Πρωτοχρονιά στις βελγικές φυλακές θα περάσει η Εύα Καϊλή αφού βρίσκεται προφυλακισμένη μετά τις κατηγορίες που την εμπλέκουν στο Qatargate.
Στο κελί της, στις βελγικές φυλακές του Χάρεν, περνά η Εύα Καϊλή τις φετινές εορταστικές ημέρες.

Η αλλαγή του χρόνου την βρίσκει μακριά από την οικογένεια της, τη κόρη της και τα φιλικά της πρόσωπα.

«Το γεγονός ότι δε βλέπει την κορούλα της 22 μηνών συνιστά απάνθρωπη συμπεριφορά», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Η μοναχική Πρωτοχρονιά της ανεξάρτητης και προφυλακισμένης πλέον ευρωβουλευτή, θα διακοπεί για λίγο μόνο αφού αναμένεται να δεχθεί την επίσκεψη του πατέρα της, ο οποίος από τη σύλληψη της και μετά παραμένει στο Βέλγιο και βρίσκεται στο πλευρό της.

Στα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς
Η υπόθεση του Qatargate, η οποία «έσκασε» στα τέλη του έτους, απασχόλησε κατά κόρον τον διεθνή τύπο. O ειδησεογραφικός οργανισμός Politico μάλιστα την κατατάσσει στα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς.

Η βελγική Le Soir κατατάσσει μάλιστα τον δικαστή που διενεργεί την ερευνα του σκανδάλου στους κερδισμένους του 2022.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες και στην Ελλάδα για το Qatargate, με τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη να ζητάει στοιχεία από τους ομολόγους του στο Παναμά μετά τα δημοσιεύματα ότι η κυρία Καϊλή και οι συγγενείς της διατηρούν λογαριασμούς 28 εκ ευρώ στη χώρα με εμβάσματα που προήλθαν από το Κατάρ.

«Ποια είναι η σκοπιμότητα να διακινούνται από την Ισπανία τέτοια ψέματα σε βάρος της κυρίας Καϊλή, μήπως τελικά πάνε να απομακρύνουν την έρευνα από τις χώρες που πραγματικά πρέπει να ελεγχθούν; Είναι μύθος η δωροληψία από το Κατάρ. Η συμμετοχή της σε μία και μοναδική ψηφοφορία, όπου με 70-30 υπερψηφίστηκε η πρόταση υπέρ του Κατάρ, δεν είναι άξιος λόγος για δωροδοκία», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Σε κάθε περίπτωση, η Εύα Καϊλή αναμένει πλέον τη δεύτερη κρίση για το ζήτημα της προφυλάκισης της μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Πηγή: madata.gr