Νέες λεπτομέρειες και στοιχεία για το σκάνδαλο Qatargate φέρνει στο «φως» η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, που δημοσιεύει σημεία από την ανάκριση της Εύας Καϊλή στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η κ. Καϊλή φέρεται να δήλωσε, πως τα 600.000 ευρώ που βρέθηκαν σε βαλίτσα, που είχε εμπιστευθεί στον πατέρα της, δεν ήταν δικά της, ούτε του συντρόφου της, αλλά «για τον Παντσέρι», ο οποίος φαίνεται να έφερνε μετρητά στο σπίτι των Καϊλή και Τζιόρτζι. Τα υπόλοιπα 150.000, όπως ισχυρίζεται η ίδια, ήταν χρήματα που είχε δανειστεί ο Τζιόρτζι ως συνεισφορά για τα έξοδα αγοράς του σπιτιού τους, αφού η Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε, ότι ο σύντροφός της δυσκολευόταν να καλύψει τα εν λόγω έξοδα. 

 Στο ερώτημα γιατί τα χρήματα του Παντσέρι βρίσκονταν στο σπίτι της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής απάντησε, λέγοντας «νομίζω ότι οφείλεται στην ασυλία μου» και μάλιστα φαίνεται να υπογράμμισε στους ανακριτές πως ο Τζιόρτζι «κρατούσε κάτι για τον Παντσέρι» και «ίσως και για το σημερινό του αφεντικό του, τον Κοτσολίνο». Μάλιστα, η Il Fatto Quotidiano τονίζει, πως ο Παντσέρι «ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Τζιόρτζι», ο οποίος ενήργησε ως διερμηνέας του επειδή αισθανόταν «ηθική υποχρέωση» απέναντί του, όπως και απέναντι στον ευρωβουλευτή, Ανδρέα Κοτσολίνο.

Η εφημερίδα τονίζει πως η κα. Καϊλή δεν εμπιστευόταν τις δραστηριότητες, που ο σύντροφός της πραγματοποιούσε με τους Παντσέρι και Κοτσολίνο, ενώ εκείνη «έδωσε» πολλά ονόματα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ξεκινώντας από εκείνους που κλήθηκαν από τις Αρχές αμέσως μετά την επιχείρηση στο σπίτι της, δηλαδή τους Παντσέρι, Ταραμπέλα και Αρένα, ενώ στη συνέχεια επικαλέστηκε άλλους τρεις Ιταλούς ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, Κοτσολίνο, Μορέτι και Μπενιφέι και μάλιστα κατονόμασε πέντε επιπλέον βοηθούς ευρωβουλευτών.

Δικηγόροι Εύας Καϊλή: «Αργά το απόγευμα η απόφαση – Δηλώνει αθώα και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι»

Πηγή: madata.gr