Συνέντευξη στο περιοδικό ΤύποςTV και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου έδωσε η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η οποία μίλησε για την επιτυχημένη σειρά Μαύρο Ρόδο και τον ρόλο της μοναχής Ελισάβετ αλλά και τα σχόλια που δέχεται από τον κόσμο στον δρόμο.

Σε άγχωσε-φόβισε το ότι θα πρέπει να υποδυθείς μία μοναχή;

Με φόβισε αρχικά, γιατί η ζωή μιας μοναχής είναι κάτι πολύ μακριά από τη δική μου ζωή και δεν ήξερα από πού να αρχίσω! Για έναν τέτοιο ρόλο χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα παραπάνω κατά την προετοιμασία. Οι καθημερινές τελετουργίες και συνήθειες των μοναχών, ο τρόπος που μιλάνε, οι λέξεις που χρησιμοποιούν, τα κίνητρά τους διαφέρουν τόσο πολύ από τη δική μου ζωή που έπρεπε να κάνω περισσότερη προσπάθεια για να νιώσω ενσυναίσθηση προς την Ελισάβετ και να την υποδυθώ με αληθοφάνεια.

Η ηρωίδα σε έφερε πιο κοντά με τη θρησκεία; Σε έκανε να αναζητήσεις, ίσως, σημεία και κεφάλαια που δεν είχες κάνει μέχρι τώρα;

Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία. Αλλά πάντα ενδιαφερόμουν να μάθω για τη θρησκεία. Η θρησκεία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτισμών στην ιστορία όλου του κόσμου και συνεχίζει, φυσικά, να επηρεάζει τον σύγχρονο κόσμο. Η Ελισάβετ με έφερε πιο κοντά στο κομμάτι του μοναχισμού για το οποίο ήξερα πολύ λίγα.

Νομίζω έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μας πεις για τα μηνύματα που σου στέλνουν ή τι σου λένε στον δρόμο.

Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος αγαπάει τόσο πολύ το «Μαύρο Ρόδο». Τα μηνύματά τους είναι πάντα πολύ όμορφα, αν και κάποιες φορές περιλαμβάνουν και ένα παράπονο για τις επιλογές της Ελισάβετ. Στον δρόμο πολλές φορές απλά φωνάζουν: «Καλέ! Η καλόγρια!».

Κάποιος με είχε ρωτήσει στα αστεία: «πού πάω για το μοναστήρι;». Κάποιες φορές θέλουν να δουν αν μοιάζω στην Ελισάβετ στην πραγματική μου ζωή. Μια κυρία με ρώτησε αν είχα πάντα τον Θεό μέσα μου ή αν τον βρήκα τώρα. Κυριαρχεί, όμως, μία ερώτηση: «Στο τέλος, η Ελισάβετ και ο Πέτρος θα είναι μαζί;».

πηγή: zappit.gr

Πηγή: madata.gr