Μια δύσκολη απόφαση καλείται να πάρει έως τις 5 Μαΐου ο Άρειος Πάγος, μετά την απόπειρα του Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη να παρακάμψει με νομικά τρικ το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου το κόμμα «Έλληνες» να διεκδικήσει την κάθοδό του στις εκλογές. Στη «βιτρίνα» του κόμματος θα είναι ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει μια σειρά καταστατικών αλλαγών, ώστε να φανεί ότι ο πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός είναι η πραγματική ηγεσία.

Μέχρι τις 5 Μαΐου, ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή τη μεθόδευση του καταδικασμένου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έδωσε τα «κλειδιά» του ακροδεξιού εθνικιστικού του κόμματος στον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, για να παρακάμψει το μπλόκο της Βουλής.

«Ξεκάθαρη κίνηση παραπλάνησης. Δε νομίζω ότι η δικαιοσύνη θα ενδώσει σε αυτήν την απόπειρα επειδή μπήκε αρχηγός ένας συνταξιούχος δικαστικός», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θα τον υπερασπιστεί & στο δικαστήριο
Η επιλογή Κανελλόπουλου γίνεται για προφανείς λόγους, αφού με την πρόσφατη αλλαγή του νόμου απαγορεύεται σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της ναζιστικής οργάνωσης, όπως η Χρυσή Αυγή.

Η απαγόρευση ισχύει όχι μόνον για τα εμφανή ηγετικά στελέχη ενός υποψήφιου κόμματος, αλλά και για την πραγματική του ηγεσία.

Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει, θα αναλάβει και τη νομική υπεράσπιση του κόμματος Κασιδιάρη στο ανώτατο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους.

Πηγή: madata.gr