Την Καίτη Γαρμπή συνάντησε η κάμερα του «Χαμογέλα και Πάλι» στα παρασκήνια του χθεσινοβραδινού J2US. Η δημοφιλής τραγουδίστρια ρωτήθηκε για τις αναμνήσεις από τη συμμετοχή της στη Eurovision το 1993, αποκαλύπτει τον λόγο που δε δέχθηκε έκτοτε να ξαναπάει στον διαγωνισμό, ενώ απαντά και στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που προέκυψε για το τραγούδι της «Εσένα Μόνο».

«Κι εγώ συγκινούμαι κάθε φορά που ακούω το «Ελλάδα, χώρα του φωτός». Έμαθα πρόσφατα ότι εκείνη τη βραδιά ήταν μία γυναίκα σκηνοθέτης, η οποία νομίζω ότι δεν ζει κιόλας, και πραγματικά συγκινήθηκα πάρα πολύ. Αφού το βλέπω κι εγώ το πλάνο για να δω τι έβλεπε εκείνη και είχε κολλήσει τόσο. Ήμουν πολύ καλή», σημειώνει χαριτολογώντας η Καίτη Γαρμπή.

«Θαύμασα το θάρρος μου να κάνω κάτι τέτοιο. Τότε δεν το καταλάβαινα. Όταν μου προτάθηκε από την ΕΡΤ να πάω, δεν είχα καταλάβει το μέγεθος αυτού του πράγματος που θα αντιμετώπιζα. Χαίρομαι πάρα πολύ που το βλέπω τώρα και λέω ότι έκανα πολύ καλά που πήγα», παραδέχεται η τραγουδίστρια.

«Μου ξαναέγινε πρόταση επί σειρά ετών αλλά νομίζω ότι αυτά γίνονται μια φορά και θα πρέπει να έχεις και την τραγουδάρα για να πας. Όχι μόνο δεν βρέθηκε το τραγούδι αλλά θεώρησα ότι δεύτερη φορά θα ήταν υπερβολή», ξεκαθαρίζει η Καίτη Γαρμπή για το ενδεχόμενο μιας δεύτερης συμμετοχής της στη Eurovision.

Πώς σχολιάζει τον φετινό εκπρόσωπο της Ελλάδας, Victor Vernicos;

«Με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι μπορεί να έκανε ό,τι έπρεπε ο Victor αλλά το πρόβλημα ήταν από την αρχή ότι δεν έπρεπε να τον στείλουμε. Θα έπρεπε να στείλουμε κάποιον άλλο. Ήταν ακατάλληλος, είχε ένα ταβάνι αυτό που έκανε», επισημαίνει.

Τέλος, η Καίτη Γαρμπή ρωτήθηκε και για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που προέκυψε αυτές τις ημέρες γύρω από το τραγούδι της «Εσένα Μόνο». Συγκεκριμένα, με απόφαση του Άρειου Πάγου, η σύνθεση του εν λόγω κομματιού ανήκει στον Αζέρο μουσικό Έλνταρ Μανσούροφ και όχι στον Δημήτρη Κοντόπουλο, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα ο τελευταίος, καθώς πρόκειται για αντιγραφή του τραγουδιού «Μπαγιατιλάρ» ή «Μπαγιατί».

«Αν το κομμάτι ανήκει στον δημιουργό, εννοείται ότι αυτό είναι πάνω απ’ όλα. Το δίκαιο είναι δίκαιο και η δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει. Εγώ όμως δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Εμένα μου δόθηκε το τραγούδι, δεν είχα ιδέα από πού είναι και έκλαψα πολύ όταν το είπα. Απλά δεν μου αρέσει που χρησιμοποιείται η φωτογραφία μου για να τραβήξει το θέμα και να πουλήσει», απαντά η Καίτη Γαρμπή.

Πηγή: zappit.gr

Πηγή: madata.gr