Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο Σάββατο. Με έντονα καιρικά φαινόμενα.Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτες ανακοινώσεις τόνισε  πως η κακοκαιρία επιστρέφει αύριο με ισχυρές χιονοπτώσεις και ζήτησε να μην υπάρξουν μη απαραίτητες μετακινήσεις, ενώ οι οδηγοί ακόμη και στην Αττική θα χρειαστεί να έχουν αλυσίδες.

«Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει. Η κακοκαιρία επιμένει και αύριο και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση το δυσμενέστερο σενάριο»

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα έντονα φαινόμενα ξεκινούν αύριο από τη Μακεδονία και κατεβαίνουν με μεγάλη ένταση σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο».

«οι οδηγοί να έχουν αλυσίδες στην Αττική, στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Ανατολική Πελοπόννησο. Ισχυρή σύσταση για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής να έχουν αλυσίδες, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν σε αυτές τις περιοχές».

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα απαγορευτεί η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και τη Νέα Οδό. Τα ΜΜΜ στην Αττική.

Ο Χ. Στυλιανίδης, τόνισε πως τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά έντονα και στην Αττική και με ενδεχόμενο χιονόστρωσης και στο κέντρο της πόλης.

Οι οδηγίες τις Πολιτικής Προστασίας
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική. Από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από τους φορείς διαχείρισης μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: madata.gr