Το αδιαχώρητο στην Βαρβάκειο αγορά από νωρίς το πρωί. Καταναλωτές έσπευσαν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής που θα γεμίσουν το σαρακοστιανό τραπέζι .

Τα όστρακα αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους, παρά τις αυξημένες τιμές σε αρκετά προϊόντα. Ωστόσο, μία ημέρα πριν από την Καθαρά Δευτέρα, οι τιμές στη Βαρβάκειο ήταν προσιτές.

Συγκεκριμένα, οι τιμές διαμορφώθηκαν στα 5 ευρώ το κιλό τα μύδια και 11 ευρώ τα στρείδια. Οι μεγάλες γαρίδες είναι φέτος στα 12 ευρώ/κιλό, τα μικρά καλαμάρια στα 10 ευρώ/κιλό, τα θράψαλα στα 7 ευρώ/κιλό.

O Βασίλης Σίμος, πρόεδρος της Ιχθυαγοράς σχολίασε: «Και σήμερα βλέπουμε πως επικρατεί το αδιαχώρητο στην αγορά και την Παρασκευή και ο Σάββατο είχαμε μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Τις τιμές καταφέραμε και τις κρατήσαμε χαμηλά επίπεδα όπως είχαμε προαναγγείλει».

Τιμές καλύτερες και από πέρυσι

Ίδια εικόνα και στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης. Από το πρωί οι καταστηματάρχες προμηθεύουν τους περαστικούς με όσα θα χρειαστούν για ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι.

Και σήμερα αλλά, και αύριο η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης στο Καπάνι θα παραμείνει ανοιχτή η αγορά για να ψωνίσουν οι καταναλωτές για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Τραπέζι ούτε για δείγμα

Τραπέζι ούτε για δείγμα δεν υπάρχει στις ταβέρνες, κοντά στη θάλασσα. Όσοι δεν ταξίδεψαν εκτός Αθηνών για το εορταστικό τριήμερο, αποφάσισαν να κάνουν την βόλτα τους και να φάνε δίπλα στο κύμα.

Οι κρατήσεις μάλιστα στις ψαροταβέρνες ξεκίνησαν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Ο Φώτης Κουρουνίωτης, επιχειρηματίας σχολίασε: «Από τα Φώτα και μετά το μαγαζί έχει κλείσει ρεζερβέ , δεν υπάρχει τίποτα πάρα πολύ μεγάλη κίνηση , χαμός χαμός να΄χαμε δηλαδή άλλα 10 μαγαζιά θα γεμίζανε».

Οι τιμές και στις ταβέρνες κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα ωστόσο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες οι καταναλωτές παραγγέλνουν συγκρατημένα.

Πηγή: megatv.com

Πηγή: madata.gr