Αυξάνεται η ανησυχία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο κύμα έξαρσης κορωνοϊού στην Κίνα.
Τη στιγμή που στα νοσοκομεία των μεγαλουπόλεων τοποθετούν ασθενείς ακόμα και στο πάτωμα, οι κλινικές της κινεζικής επαρχίας αναστενάζουν.

Η Λιάο από την επαρχία Σιτσουάν φέρνει την άρρωστη μητέρα της για να την εξετάσουν. Η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι είναι ατέρμονη και έτσι αποφασίζει να την κρατήσει στο σπίτι, έχοντας αγοράσει μπουκάλα οξυγόνου.

Το νέο κύμα κορωνοϊού έχει πλήξει περισσότερο και τους ηλικιωμένους που έχουν ήδη άλλες ασθένειες ή δεν είναι εμβολιασμένοι.

Από σήμερα η Γαλλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για Covid που να έχει πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, ενώ θα πραγματοποιεί και τυχαίους ελέγχους στις αφίξεις.

Έκανε σήμερα έκκληση προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να υποβάλουν σε τεστ τους Κινέζους ταξιδιώτες, μέτρο που ήδη έχουν υιοθετήσει η Ιταλία και η Ισπανία.

Μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) κρίνει «αδικαιολόγητη» την υποχρεωτική εξέταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe) που αποδοκίμασε σήμερα τους «ασυντόνιστους» – όπως αναφέρει – ελέγχους που επιβάλλονται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα.

Πηγή: madata.gr