Σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται και επισήμως από την Πέμπτη το απόγευμα το ΚΙΝΑΛ, με την κατάθεση των υπογραφών που συνόδευαν τις υποψηφιότητες.

Με έξι υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής του κόμματος, με διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικό αφήγημα ο καθένας εξ αυτών, ένα είναι το μόνο σίγουρο: ότι η προεκλογική περίοδος που ακολουθεί θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Επειδή, όμως, μια υποψηφιότητα δεν είναι ποτέ υπόθεση ενός μόνο προσώπου, η Realnews επιχειρεί μια πρώτη «γνωριμία» με τα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών, στον βαθμό που αυτά έχουν στελεχωθεί, καθώς πολλές εκ των υποψηφιοτήτων αποφασίστηκαν μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Γιώργος Παπανδρέου
Ειδικά στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, ακόμα και πολύ δικοί του άνθρωποι δεν ήξεραν να απαντήσουν με σιγουριά για την τελική του απόφαση μέχρι και την Πέμπτη το απόγευμα.

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι το επιτελείο του είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην πορεία. Σίγουρα, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός έχει στο πλευρό του στελέχη του κόμματος που υπήρξαν και κατά το παρελθόν στενοί του συνεργάτες, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Αφροδίτη Παπαθανάση, ο Πέτρος Λάμπρου κ.ά.

Τεράστιο βάρος δουλειάς σηκώνει στις πλάτες του ο Γιώργος Ελενόπουλος, ενώ στην επικοινωνία βασικό στέλεχος είναι και η Ντίνα Καπρινιώτη. Την πλευρά του Γ. Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ εκπροσωπεί η πάλαι ποτέ υποψήφια με το ΚΙΔΗΣΟ Γεωργία Γεωργίου, ενώ σημαντικό ρόλο έχει αναλάβει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Μεγάλη έκπληξη για πολλούς είναι η συμπόρευση της Τόνιας Αντωνίου με τον πρώην πρωθυπουργό και αυτό διότι στο παρελθόν υπήρξαν σε «αντίπαλα» στρατόπεδα, πάντα ωστόσο μέσα στον ίδιο χώρο. Στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου στέκονται επίσης η Εφη Χαλάτση, η Κατερίνα Μπατζελή, ο συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας Γιώργος Τσούμας, ο πρώην γραμματέας Νεολαίας Βασίλης Κίτσιος, ο Παντελής Καμάς, ο Δημήτρης Οικονόμου κ.ά.

Ανδρέας Λοβέρδος
Στο συντονιστικό του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ενώ «στρατηγός» του εγχειρήματος είναι ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Άγγελος Καραχάλιος.

Επικεφαλής του γραφείου Τύπου είναι η Μαρία Μηλίνη και εκπρόσωπος Τύπου έχει οριστεί ο Σπύρος Καρανικόλας. Από την ΚΠΕ δίπλα στον Ανδρ. Λοβέρδο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Μπάμπης Βαρδίκος, η Αθηνά Μπούτση και ο Βασίλης Χρήστου, η Βούλα Γεωργάκη, ο Στέφανος Μιχαλάκος, η Αλεξάνδρα Σαγρή και η Ελενα Τριανταφυλλίδου.

Στο πλευρό του πρώην υπουργού είναι ακόμα ο καθηγητής Κώστας Μποτόπουλος, ενώ στον συντονισμό της οργανωτικής προσπάθειας συναντά κανείς ονόματα όπως αυτά των Ρουμπίνης Ανδριοπούλου, Γιώτας Γαζή, Ελισάβετ Γράψα, Βαλάντη Αθανασίου, Γιώργου Ζέρβα, Μαρίας Κανάκη, Γιάννη Μίχα, Νίκου Τσολακίδη, Παναγιώτη Κόνσουλα, Θωμά Λουπέτη, Σταύρου Μαρκάτου, Γιώργου Χότζογλου, Τάσου Χρηστάκη, Δημήτρη Μπρίμη, Γιώργου Πόκκια κ.ά.

Νίκος Ανδρουλάκης
Δύο είναι τα κομβικά πρόσωπα στην υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Αλλαγής, και ο Στέφανος Ξεκαλάκης, στενός συνεργάτης του επί χρόνια και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Στην ΕΔΕΚΑΠ η πλευρά Ανδρουλάκη εκπροσωπείται από τον Γρηγόρη Φελώνη και τη Μάρα Κουκουδάκη, ενώ το συντονιστικό συμπληρώνουν ο Γιώργος Καραμπιζιώτης και ο Ηρακλής Ντρούλιας.

Τα social media και την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους έχει αναλάβει ο Βασίλης Πανάγου, ενώ σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία παίζει και ο Βαγγέλης Τσόγκας. Στο πλευρό του ευρωβουλευτή είναι πάντα οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Φραγγίδης, οι πρώην βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος και Μιχάλης Τζελέπης, ο ΔιονύσηςΛαμπρίδης, ο Κώστας Βαρδαβάς και ο Σταύρος Τζεδάκης από την Κρήτη, την Ανατολική Αττική έχει αναλάβει ο Γιάννης Σμέρος, τη Δυτική Αττική ο Θανάσης Κονίδας και την Ηπειρο – Δυτική Μακεδονία ο Νίκος Ζαρμπαλάς.

Στο πλευρό του Ν. Ανδρουλάκη είναι πάντα ο Νίκος Μήλης από το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ τον αγροτικό κόσμο εκπροσωπούν ο Θωμάς Κουτσουπιάς και ο Θύμιος Φωτεινός, σημαντικό ρόλο παίζει ο Κώστας Κατσούλης κ.ο.κ.

Στους υποστηρικτές του Ν. Ανδρουλάκη, εξάλλου, όπως προκύπτει και από την «ακτινογραφία» των υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητάς του, υπάρχει μια διαστρωμάτωση, με τη συμμετοχή κυρίως νέων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου κ.ά.

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Πηγή: madata.gr