Στα «μαχαίρια» βρίσκονται Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λίγο πριν τις εκλογές στην Τουρκία, αφότου ο δεύτερος κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι ανοίγει τον δρόμο για να ανθίσουν τα καρτέλ ναρκωτικών.

Όπως μεταδίδει το yetkinreport.com, ο Κιλιτσντάρογλου είναι ο πρώτος πολιτικός ενάντια στον οποίο άνοιξε έρευνα στο πλαίσιο του νέου αμφιλεγόμενου νόμου περί παραπληροφόρησης που εγκρίθηκε από την τουρκική βουλή τον Οκτώβριο. Η έρευνα άνοιξε έπειτα από καταγγελία που κατατέθηκε στις 2 Νοεμβρίου, όταν αξιωματούχοι της κυβέρνησης κατηγόρησαν τον ηγέτη του CHP για παραπληροφόρηση του κοινού και συκοφαντική δυσφήμηση.
Στις 4 Νοεμβρίου ο ηγέτης του CHP αρνήθηκε τις κατηγορίες και στη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο όπου μετέβη για να εξασφαλίσει «νόμιμες πηγές χρήματος για την Τουρκία», υποστήριξε πως η χώρα του έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για τα καρτέλ ναρκωτικών και πως ο ίδιος «προτιμά να γίνει ακρόαση για να μπορέσει να κατονομάσει αυτά τα καρτέλ».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι το δικό του κόμμα «θα φέρει νόμιμες πηγές χρήματος στην Τουρκία» εν αντιθέσει με το παράνομο χρήμα του ΑΚΡ. «Προσπαθούν να με εκφοβίσουν κάνοντάς μου μήνυση. Μέχρι πού έχουν το περιθώριο να φτάσουν; Γιατί έχω δίκιο» σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικρίνοντάς τον για… λασπολογία ως προεκλογική προπαγάνδα ενάντια σε αξιωματούχους του ΑΚΡ, υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψή του στο Λονδίνο δεν θα φέρει «νόμιμα χρήματα» αφού η χώρα αυτή είναι «πύλη για εκείνους που εκμεταλλεύονται ανελέητα τον κόσμο».

Πηγή: madata.gr