Το επικείμενο «market pass» που εξήγγειλε η κυβέρνηση ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου και του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Για ακόμα μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην καταστροφή, αλλά του έρχεται αναστροφή. Σε λίγο, οι βουλευτές του θα σηκώσουν το χεράκι και θα ψηφίσουν την τροπολογία για την κάρτα αγορών» δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης όσον αφορά το μέτρο της κάρτας αγορών.

Και συνέχισε: «Τώρα που φέρνουμε απορρόφηση του πληθωρισμού τι θα κάνετε; Το χεράκι σας και “ναι”. Το χεράκι σας και “ναι”. Θα τα ψηφίζετε θέλετε δεν θέλετε. Το καλάθι του νοικοκυριού έγινε φθηνότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να διαιωνίζεται η ακρίβεια και να μη φέρνουμε μέτρα, για να υπάρχει, για να καταστροφολογεί και να λέει κάτι. Τώρα, όμως, απογυμνώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και λεφτά θα πάρουν οι συμπολίτες μας και τα διυλιστήρια θα φορολογηθούν».

Εκείνη την ώρα από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζήτησαν να καταθέσει, αν θέλει, τροπολογία, προκειμένου να αυξηθεί η φορολογία για τα διυλιστήρια.

Ωστόσο ο ίδιος συνέχισε απτόητος: «Αλλά δεν κάνετε τίποτα τέτοιο. Σας κοιτάζουμε εδώ, ανήμπορους, αδιάβαστους και αμήχανους και σε λίγο το χεράκι σας θα το σηκώσετε και θα πείτε «ναι» στην τροπολογία. Ξέρετε ότι αυτή η τροπολογία είναι ανακουφιστική. Ξέρετε ότι δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Περιμένουμε να το σηκώσετε το χεράκι σας, για κάτι που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει γίνει η ουρά των λαϊκιστών».

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε τόνισε πως «εσείς λέγατε ότι δεν θέλετε μια κοινωνία με επιδόματα, και έχουμε τρελαθεί στα pass», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση κράτησε “φανάρι” στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων πριν από τον πόλεμο με την Ουκρανία. Τώρα που έχει κατέβει η τιμή του βαρελιού, έπρεπε η τιμή στην αντλία να έχει πάει στο 1,40 με 1,45. Τόσο έπρεπε να είναι. Τόσο είχε η τιμή στην αντλία της αμόλυβδης όταν το βαρέλι το 2021 είχε 80 δολάρια. Τώρα γιατί έχει 1,68 στα φτηνά της Αθήνας και 1,85 και 1,90 στην επαρχία; Γιατί πέρα από το ότι δεν μειώνετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, τους τα επιστρέφετε κιόλας μετά, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια, για να λέτε ότι εσείς δίνετε pass. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο εκπρόσωπος της διαπλοκής, που αυτή τον έσπρωξε στη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, δουλεύει τον λαό, όταν ισχυρίζεται ότι φορολογεί τα διυλιστήρια το μίσθαρνο όργανο της ολιγαρχίας αυτής της χώρας».

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr