Πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά της χώρας είναι όσα λαμβάνουν χώρα στο κόμμα «Ελληνική Λύση». Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να αλλάξει εκλογική περιφέρεια σε τρεις υποψήφιους του ένα μήνα πριν τις εκλογές κατηγορώντας τους ότι έχουν κάνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τη Νέα Δημοκρατία.
Κατηγορίες για υποψήφιους αποστάτες με μαύρες σακούλες γεμάτες χρηματικά ποσά. Αιχμές για μεθοδεύσεις ακόμα και του ίδιου του αρχηγού.

Τιμωρία με εκλογική… εξορία. Και στο τέλος, αποχωρήσεις.

Τρικυμία στην «Ελληνική Λύση» με απειλές για σταγόνα-σταγόνα αποκαλύψεις, λίγες ώρες μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Οι υποψήφιοι «αποστάτες»

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν, σύμφωνα με δημοσίευμα, προβεβλημένοι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσεις», συνομιλούσαν προκειμένου να συνεργαστούν μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτό το κατήγγειλα στη Βουλή πριν από ένα μήνα, αλλά για υποψήφιους βουλευτές. Δεν έχω δει το δημοσίευμα, θέλω να το δω. Θα το δώσω στα όργανα του κόμματος να αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος», είχε δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Τις επόμενες ώρες διέρρευσαν και τα ονόματα των τριών πρώην βουλευτών.

Πρόκειται για τους Άντωνη Μυλωνάκη, Απόστολο Αβδελά και Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου.

Λίγο πριν ανακοινωθεί η επίσημη αντίδραση του κόμματος, ο Αντώνης Μυλωνάκης, άφησε σαφείς αιχμές για μεθόδευση που προέρχεται από τα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο κύριος Βελόπουλος, ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, έστησε αυτό το πράγμα. Η πολιτική μου άποψη ήταν για ορισμένους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το περιβάλλον του κύριου Βελόπουλου».

«Εξόρισε» τρεις βουλευτές

Ακολούθησε η ανακοίνωση της «Ελληνικής Λύσης» που έκανε αίσθηση, καθώς αποτύπωνε την απόφαση να εξοριστούν από τις εκλογικές τους περιφέρειες οι τρεις υποψήφιοι, πια, βουλευτές του κόμματος.

«Οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».

Η οργή των βουλευτών

Οι δύο από τους τρεις φερόμενους ως αποστάτες βουλευτές αντέδρασαν οργισμένα.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης δεν δέχτηκε να πειθαρχήσει στην απόφαση.

Σε ανάρτησή του ξεκαθάρισε ότι η απάντησή του είναι αρνητική, ενώ με δηλώσεις του έδωσε μια γεύση για τον πόλεμο που ανοίγει με το έως χθες πολιτικό του σπίτι, το οποίο κατηγορεί για συνομιλίες με στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Λίγο αργότερα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα.

«Αυτοί που έκαναν αυτή την βρωμιά για πολλά βράδια θα χάσουν τον ύπνο τους. Ξέρω πολλά, που θα τα βγάζω με το μαρτύριο της σταγόνας και μετά ας πάνε να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους χρυσαυγίτες και τους παλιανθρώπους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η οποία σε ανάρτησή της άφησε αιχμές για εσωκομματικές μεθοδεύσεις.

«Δηλώνω ότι αποχωρώ από τους συνδυασμούς του κόμματος ”Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”. Μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας να κατέλθω ως υποψήφια σε άλλη περιφέρεια από εκείνη στην οποία αναδείχτηκα βουλευτής».

Από τους τρεις, παραμένει στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, δέχτηκε τη μετακίνησή του από την πρώτη εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης σε εκείνη των Γρεβενών.

Πηγή: megatv.com

Πηγή: madata.gr