Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η συνάντηση δεν ήταν «εύκολη». Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία, ο Ντμίτρο Κουλέμπα πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου αυτή την ώρα.

Ο Κουλέμπα είπε ότι δεν υπήρξε πρόοδος ούτε στις εκεχειρίες.

Η Μαριούπολη είναι η πιο δύσκολη κατάσταση υποστήριξε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος ομόλογός του Λαβρόφ δεν δεσμεύτηκε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στην πόλη.

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί και ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία παρουσίασε τις προτάσεις της στην Ουκρανία και θέλει απάντηση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στην Αττάλεια του Σεργκέι Λαβρόφ και του Ντμίτρο Κουλέμπα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου. Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.  Ο Κουλέμπα είπε ότι δεν υπήρξε πρόοδος ούτε στις εκεχειρίες.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία παρουσίασε τις προτάσεις της στην Ουκρανία και θέλει απάντηση.

Η Δύση συμπεριφέρεται «επικίνδυνα» όταν προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία. Πρέπει να ξέρουμε πού θα καταλήξουν, αν θα καταλήξουν στα χέρια αμάχων σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ  συζητήθηκαν και τα ανθρωπιστικά θέματα με τον Ουκρανό ομόλογό του.

“Θέλουμε οι διαπραγματεύσεις μας να ανοίξουν τον δρόμο για μια συμφωνία, είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μια λύση με την Ουκρανία” πρόσθεσε.

“Όλοι θα βγουν πιο δυνατοί από αυτή την κρίση. Η Ρωσία θέλει να δει την Ουκρανία ελεύθερη και ασφαλή” ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι η Ρωσία «δεν θέλει η Ουκρανία να είναι στρατιωτικό κράτος»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ λέει ότι η Δύση προκάλεσε αυτή τη σύγκρουση αναγκάζοντας την Ουκρανία να επιλέξει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δίνει τώρα στην Ουκρανία τα μέσα να επιλέξει ελεύθερα.

Πηγή: madata.gr