Το επιχείρημα της Ρωσίας ότι το μαιευτήριο στη Μαριούπολη είχε καταληφθεί από το ναζιστικό τάγμα Αζόφ επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ   
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, από την Αττάλεια της Τουρκίας, ανέφερε, Το μαιευτήριο στη Μαριούπολη είχε καταληφθεί από το ριζοσπαστικό τάγμα Αζόφ, έγινε η βάση του. Όλες οι έγκυοι και το προσωπικό εκδιώχθηκαν απ’ εκεί. Παρουσιάσαμε αυτά τα στοιχεία πριν από τρεις μέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η Ρωσία μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να επιλύσει το ζήτημα της ασφάλειας μέσω της διπλωματίας.

Θέλουμε η Ουκρανία να είναι ουδέτερη, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία μαζί με εγγυήσεις ασφάλειας για τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία.
Η Δύση θέλει από την Ουκρανία μόνο ένα πράγμα – να καταπολεμεί οτιδήποτε ρωσικό.

Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ως όπλο. Η Ρωσία δεν θα παρακαλεί τη Δύση να αγοράζει το πετρέλαιο και το αέριό μας, έχουμε άλλες αγορές.

Οι προμήθειες φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία δημιουργούν απειλές για την πολιτική αεροπορία, δεν είναι σαφές πού θα βρεθούν οι πύραυλοι στη συνέχεια.

Πηγή: madata.gr