Για την υπόθεση των υποκλοπών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Η υπόθεση των υποκλοπών έχει φέρει αναταράξεις στον πολιτικό χώρο, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως παρακολουθεί πλήθος ατόμων. Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως υπάρχουν πολλά παράνομα λογισμικά σε όλη την Ευρώπη και πως δεν έγινε χρήση του παράνομου λογισμικού από κανένα κυβερνητικό φορέα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και είπε πως «το δημοσίευμα ανέφερε ότι γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερε τα ονόματα που παρακολουθούνται. Υπήρχε ένας ισχυρισμός ότι παρακολουθούνται με συγκεκριμένο λογισμικό και ότι όλα αυτά τα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός απάντησε κατευθείαν».

«Ο πρωθυπουργός αυτό που είπε είναι ότι τα παράνομα λογισμικά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και τέτοια ζητήματα παρακολουθήσεων έχουν υπάρξει σε πολλές χώρες. Η κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού από οποιονδήποτε κυβερνητικό φορέα, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δική του σε μία τέτοια υπόθεση».

Ως προς την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσε πως έχουν δοθεί απαντήσεις στο ζήτημα.

«Η εμπορία του λογισμικού αυτού δεν είναι παράνομη, μπορεί να καταστεί παράνομη με νομοθεσία. Η παράνομη πράξη που έχουμε εδώ δεν είναι η κατοχή του λογισμικού, είναι η υποκλοπή. Μόνο η κατοχή μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη. Λέμε ότι εμείς θα απαγορεύσουμε στην Ελλάδα την εμπορία αυτού του λογισμικού. Αυτό θα είναι κάτι που θα γίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα το κάνει η Ελλάδα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: madata.gr