Η αγαπημένη ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης Μιμή Ντενίση, μίλησε στη Γωγώ Αυγερινοπούλου και το «Dot» για την καριέρα της, τη σχέση με τη μητέρα της, τους άντρες αλλά και για την επιθυμία να ασχοληθεί με την πολιτική. Η αναφορά στην επιτυχημένη ιστορική δραματική ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», και η αποκάλυψη των συναισθημάτων που βίωσε όταν αυτή δεν προτάθηκε για ‘Οσκαρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star η ηθοποιός ανέφερε τα εξής: «Η μητέρα μου ήταν πολύ δυναμική και φεμινίστρια. Ποτέ δεν με προέτρεψε να κάνω σχέση με κάποιον απλώς επειδή είναι πλούσιος. Έγινα δημοφιλής μέσα από τον Γιούγκερμαν. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με έβγαλε στο θέατρο. Δεν είμαι καθόλου αρχομανής. Αυτό που με ελκύει σε έναν άντρα είναι το μυαλό. Πιστεύω ότι οι άντρες με φοβούνται λόγω της δυναμικότητάς μου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης παραδέχτηκε ότι: «Μου λείπει ένας σύντροφος αυτή την περίοδο».

Για την κόρη της είπε: «Ακούω τις συμβουλές που μου δίνει η κόρη μου. Είμαι έτοιμη να γίνω γιαγιά».

 Για την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» αποκάλυψε: «Η Ολυμπία Δουκάκη με ενέπνευσε να γράψω για τη Σμύρνη. Με αφορμή το “Σμύρνη μου αγαπημένη”, η Guardian αναδημοσίευσε μαρτυρίες δημοσιογράφων του ’22. Δεν στεναχωρήθηκα που δεν προτάθηκε για Όσκαρ γιατί ξέρω τους Έλληνες. Ήταν μέγα λάθος της επιτροπής της υφυπουργού Πολιτισμού που δεν προτάθηκε για Όσκαρ. Σκέφτομαι να κάνω μίνι σειρά το “Κι από Σμύρνη Σαλονίκη”».

Πηγή: madata.gr