Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη κάλπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει «κανένα περιθώριο μετά την κάλπη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν αριθμητικά υπήρχε το ενδεχόμενο», λέγοντας ότι με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, τον χωρίζουν πολύ περισσότερα απ’ όσα τον ενώνουν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δηλώνει ότι δεν θέλει τον ίδιο για πρωθυπουργό, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί «περιφρόνηση της βούλησης του λαού».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός «έκλεισε το μάτι» σε ψηφοφόρους που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί ψηφοφόροι δεν έχουν κακή άποψη για το έργο που έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ και για τον ίδιο ως πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, ο Ν. Ανδρουλάκης τελείως άδειο και ο Αλέξης Τσίπρας άδειο και θρυμματισμένο.

Για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη

Αναφερόμενος στη σύλληψη του μειονοτικού υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να στείλει μήνυμα στα Τίρανα, λέγοντας ότι «έχω καταστήσει σαφές στον κ. Ράμα ότι δεν δεχόμαστε εκπτώσεις στην προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας», καλώντας την Αλβανία να κατανοήσει ότι «αν συνεχιστεί αυτή η πολτική αυτό θα επηρεάσει και τις διμερείς σχέσεις και την πορεία της στην Ευρώπη. Δεν θα ανεχτώ τέτοιες συμπεριφορές» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η υπόθεση αυτή να εκτονωθεί το γρηγορότερο».

Για γερμανικές αποζημιώσεις

Ο πρωθυπουργός παρείχε, επίσης, πλήρη κάλυψη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο, σχετικά με τα όσα είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, λέγοντας ότι η θέση της Ελλάδας για το ζήτημα δεν έχει αλλάξει καθόλου και προσθέτοντας πως όσα λέγονται από την αντιπολίτευση είναι «εκ του πονηρού».

πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr