Καθαρό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της κάλπης στην Χειμάρρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, όσο και αν όπως είπε δε του αρέσει.
Για την προφυλάκιση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Έλληνα ομογενή Διονύση Φρέντι Μπελέρη, νικητή στον δήμο Χειμάρρας, υποστήριξε ότι στην Αλβανία δεν υπάρχουν δύο είδη δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με την ιδέα ότι υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες της Αλβανίας και άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες της Αλβανίας με ελληνική υπηκοότητα. Πρόκειται για την ίδια εθνικότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, παρά την εκλογή του, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας και κρατούμενος στις φυλακές Τιράνων.

Νικητής μέσα από τη φυλακή
Μόλις καταμετρήθηκε και η τελευταία ψήφος στον δήμο Χειμάρρας, με μεγάλο νικητή τον Διονύση Φρέντη Μπελέρη, Έλληνες ομογενείς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς

Την αγωνία διαδέχτηκε ένα μεγάλο γλέντι με ηπειρώτικη μουσική, τσίπουρο και πολύ χορό.

Ο Μπελέρης σε μία μάχη που κρίθηκε σε μόλις 19 ψήφους κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Γκιόρκι Γκορό, υποψηφίου που στήριξε η κυβέρνηση, με 50,12% έναντι 49,88%. Λίγη ώρα αργότερα στη σελίδα του στο facebook αναρτήθηκε η πρώτη του δήλωση μέσα από τις φυλακές.

«Η δημοκρατία νίκησε! Η Χιμάρα είναι στον αέρα! Ευγνώμων για όλους εκείνους που έδειξαν ανδρισμό. Καταλαβαίνω όλους εκείνους που η τρομοκρατία προσπάθησε να υποτάξει. Σήμερα δεν υπάρχουν ηττημένοι και νικητές».

«Ο γιος μου χαίρεται μέσα από τη φυλακή»
Έξω από το εκλογικό κέντρο του Μπελέρη, οι γονείς του. Περιμένουν την δικαίωση του παιδιού τους που παραμένει προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

«Ο γιος μου είναι στη φυλακή αλλά τη χαρά του θα την αισθανθεί, γιατί χαίρονται όλοι οι συγγενείς του όλοι οι φίλοι του», δήλωσε η μητέρα του Φρέντι Μπελέρη.

«Άμα μου είπαν ότι κέρδισε έκλαψα από τη χαρά μου, από τη χαρά μου τη μεγάλη έκλαψα. Αισθάνομαι πολύ δικαιωμένος και ας είναι το παιδί μου μέσα», είπε ο πατέρας του νέου δημάρχου Χειμάρρας.

Ο Φρέντι Μπελέρι περιμένει να μάθει αν θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες και αν και πότε θα μπορέσει να ξεκινήσει την θητεία του στον δήμο Χειμάρρας.

Πηγή: madata.gr