Πριν ο Elon Musk γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 238 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνήθιζε να θυμώνει πολύ όταν οι εργαζόμενοι στην πρώτη του εταιρία Zip2 δε δούλευαν μέχρι αργά, όπως παραδέχτηκε ένας από τους πρώην συναδέλφους του σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC. Τουλάχιστον, έδινε ο ίδιος πρώτος το παράδειγμα, αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό απάλυνε τον πόνο των εργαζομένων του που έβλεπαν την προσωπική τους ζωή να εκμηδενίζεται. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Zip2, Jim Ambras, μοιράστηκε τις εμπειρίες του στο πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ ” The Elon Musk Show” του BBC. Πιο συγκεκριμένα, ο Ambras δήλωσε ότι ο Musk τριγύριζε στα γραφεία αργά το βράδυ για να δει ποιος εργάζεται ακόμα και ποιος έχει φύγει. Αν δεν ήταν ακόμα όλοι εκεί στις 9:00 μ.μ., ο Musk θα θύμωνε τόσο πολύ που κοκκίνιζε από τα νεύρα του. 

 Όπως αναφέρει το Business Insider, ένας άλλος πρώην υπάλληλος της Zip2, ο μηχανικός συστημάτων Branded Spikes, μίλησε στους παραγωγούς του BBC για τον πρώην εργοδότη του. Ο Spikes περιέγραψε τον ιδρυτή της Tesla ως έναν «ασυνήθιστο άνθρωπο» που δούλευε μέχρι αργά, κοιμόταν κάτω από το γραφείο του και φαινόταν ότι τα ήξερε όλα. Η εργασιακή συνήθεια φαίνεται να είναι κάτι που ανέπτυξε ο Musk κατά την παιδική του ηλικία, καθώς η μητέρα του Maye Musk ομολόγησε ότι δυσκολευόταν να τον ξυπνήσει το πρωί γιατί έμενε ξύπνιος όλη τη νύχτα διαβάζοντας βιβλία.

 Το Zip2 με έδρα το Palo Alto στην California ήταν πάροχος λογισμικού σε εφημερίδες που ιδρύθηκε από τον Elon Musk και τον αδελφό του Kimbal Musk το 1995. Η Compaq αγόρασε το Zip2 για 307 εκατομμύρια δολάρια το 1999, με τον Elon να παίρνει 22 εκατομμύρια δολάρια και την Kimbal άλλα 15 εκατομμύρια από αυτή την πώληση. Ο Musk δημιούργησε το Paypal πριν το πουλήσει στο eBay για 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2002. Την ίδια χρονιά, ίδρυσε την αεροδιαστημική εταιρία SpaceX που είναι μία από τις τρέχουσες επιχειρήσεις του μαζί με την Tesla, τη Neuralink και την The Boring Company (θα θυμάστε βέβαια την κολόνια των 100 δολαρίων). 

Το ντοκιμαντέρ του BBC επιχειρεί να ρίξει φως στην προσωπικότητα του Elon Musk μέσω συνεντεύξεων με τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους εχθρούς του. Λόγω ζητημάτων πνευματικών δικαιωμάτων, το “The Elon Musk Show” δε θα μεταδοθεί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

cartalk.

Πηγή: madata.gr