Ποιους αποχαιρέτησε από το υπουργικό συμβούλιο και ποιους επιλέγει και τοποθετεί σε κρίσιμα υπουργεία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Το Σάββατο το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με την παλιά σύνθεση ανακοίνωσε ποιοι δεν θα βρίσκονται στη νέα κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», ανακοίνωσε σε Σοϊλού, Ακάρ και Τσαβούσογλου ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση καθώς θα υπάρξουν νέοι υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας και Εξωτερικών. Στη θέση τους φέρονται να μπαίνουν αντίστοιχα οι Χακάν Φιντάν, Γιασάρ Γκιουλέρ και Ιμπραχίμ Καλίν.

Ακόμα αναφέρεται ότι η επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ, αντί του Χουλουσί Ακάρ θα σηματοδοτήσει σοβαρή αλλαγή στρατηγικής στην άμυνα της Τουρκίας, αν και ο Γκιουλέρ είναι στενός φίλος του Ακάρ και ίδιας νοοτροπίας. Επίσης, η επιλογή Καλίν στο υπουργείο Εξωτερικών θα είναι μήνυμα στη Δύση για μια πιο διπλωματική Τουρκία. 
 
Το πρόγραμμα του Σαββάτου 

Ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργικό συμβούλιο γύρω στις 22:00. Ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ορκιστεί στη Βουλή πριν από τις 14:00 το Σάββατο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο του Ατατούρκ στις 15.00 και στη συνέχεια θα πάει στο προεδρικό μέγαρο με ιππικό.

Αποδεχόμενος συγχαρητήρια στο προεδρικό μέγαρο στις 17.00, ο Ερντογάν θα οργανώσει το βράδυ δείπνο με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών στο Μέγαρο Τσάνκαγια (πρώην προεδρικό μέγαρο).

Ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το νέο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο γύρω στις 22:00. 

Πηγή: madata.gr