Ένας ορειβάτης στην Ιαπωνία παραδίδει σεμινάριο στο πώς να πολεμήσεις μια αρκούδα σε μια κατάσταση ζωής και θανάτου που καταγράφηκε σε βίντεο.
Το περιστατικό συνέβη την 1η Οκτωβρίου 2022 όταν ο άνδρας έκανε πεζοπορία πίσω από ένα βουνό.

Το να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με μια άγρια ​​αρκούδα δεν είναι ιδανικό σε καμία περίπτωση – αλλά ένας άντρας γλίτωσε από θαύμα αφού συνάντησε μία μαύρη αρκούδα ενώ σκαρφάλωνε στη προεξοχή ενός βράχου.

Η συγκλονιστική στιγμή που ο ορειβάτης – που βρισκόταν στο όρος Futago στην Ιαπωνία – συνάντησε τη μαύρη αρκούδα και αναγκάστηκε να παλέψει για τη ζωή του, απαθανατίστηκε στην κάμερα σε ένα εκπληκτικό κλιπ.

Η τρομακτική επαφή έλαβε χώρα με πλάνα που δείχνουν τον άνδρα να σκαρφαλώνει όταν ξαφνικά συναντά την αρκούδα, η οποία πιστεύεται ότι υπερασπίζεται το μικρό της.

Ο ορειβάτης αμέσως αρχίζει να αμύνεται, ουρλιάζοντας, κλωτσώντας και χτυπώντας την αρκούδα που υποχωρεί ελαφρά πριν τον λαχταρήσει με επιθέσεις ξανά και ξανά.

Ο άνδρας ούρλιαξε και κλώτσησε την αρκούδα που πιστεύεται ότι υπερασπιζόταν το μικρό της.
Ο ορειβάτης αρχίζει να φωνάζει ενώ ρίχνει γροθιές και κλωτσιές στο θηρίο, καθώς ισχυρίζεται ότι οι πολεμικές τέχνες του έμαθαν ότι αυτά τα χτυπήματα είναι πιο επιζήμια.

Κατάφερε να αποφύγει την πρώτη επίθεση της αρκούδας, αλλά το άγριο ζώο δεν το έβαλε κάτω, συνεχίζοντας την επίθεσή του από χαμηλά. Ο ορειβάτης αποκρούει τις επιθέσεις της αρκούδας ενώ ήταν γαντζωμένος στην προεξοχή του βράχου, παρόλο που η αρκούδα επέστρεφε και κυνηγούσε τον άντρα. Kαι όλα αυτά, ενώ κατάφερε να μην πέσει από το χείλος του γκρεμού.

Τελικά, με μερικές ακόμη κραυγές και μερικές κλωτσιές στο πρόσωπο της αρκούδας, ο άνδρας γλίτωσε χωρίς να τραυματιστεί.

Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, η αρκούδα έφυγε με το μικρό της και στη συνέχεια ο ορειβάτης φαίνεται να κοιτάζει απελπισμένος γύρω του σε περίπτωση που επιστρέψει.

από kynigesia.gr

Πηγή: madata.gr