Με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση «Βότκα μολότοφ» στον Ελληνικό Κόσμο, που συμμετέχει, ο Πάνος Σταθακόπουλος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλςη συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Μεταξύ άλλων, δε, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για το παρολίγον ατύχημα που θα είχε και θα κατέληγε με μιας στον γκρεμό.

Υπήρξε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής σου, που ζήτησες τη βοήθεια του Θεού;

Ήμασταν στο Εθνικό θέατρο με την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και είχαμε πάει περιοδεία. Αποφασίσαμε λοιπόν να πάμε με το αυτοκίνητο του συναδέλφου μου. Ήμουν εγώ λοιπόν που καθόμουν πίσω, ο συνάδελφος που οδηγούσε και δύο ακόμη συνάδελφοι. Κάποια στιγμή στον δρόμο προς Μέτσοβο που έχει πάρα πολλές στροφές, λέει ο συνάδελφος συνοδηγός «κάνε προσπέραση το φορτηγό, δεν έρχεται κανένας από την άλλη».

Ο οδηγός κάνει την προσπέραση κι ερχόταν κατά πάνω μας σφαίρα ένα αυτοκίνητο που δυστυχώς δεν το είχε δει. Ήρθαμε στο χιλιοστό με τον γκρεμό, παραλίγο να πέσουμε από κάτω και δεν θα μας βρίσκανε για μέρες. Θυμάμαι εκείνη τι στιγμή πως φώναξα δυνατά: «Παρθένα, σώσε μας». Παγώσαμε εκείνη την ώρα, δεν ξέραμε αν ζούμε ή αν έχουμε πεθάνει. Εκείνη την ημέρα λοιπόν ήταν της Αγίας Μαρίνας. Σίγουρα ήταν ένα θαύμα που μου άλλαξε τη ζωή αυτό το περιστατικό. Από εκείνο το γεγονός και μετά έχω σαν προστάτιδά μου την Αγία Μαρίνα και κάθε χρόνο στη γιορτή της πηγαίνω προσεύχομαι και ανάβω ένα κεράκι.

Πηγή: madata.gr