Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε πως έθεσε εκτός ψηφοδελτίων του στη Μαγνησία, τον Νίκο Χαυτούρα, τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρο των  Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, που έδωσε εντολή για την αναρρωτική στο επιθεωρητή το ΟΣΕ.

Κόλαφο αποτελεί για τους εμπλεκόμενους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου που συνεδρίασε ύστερα από εντολή του Θάνου Πλεύρη για να διαπιστωθεί κατά πόσον ήταν ενδεδειγμένος ο τρόπος με τον οποίο χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, που ήταν υπεύθυνος για το προσωπικό που είχε υπηρεσία την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία συντελέστηκε το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οπως έγινε γνωστό ο «ασθενής» δεν προσήλθε ποτέ στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και η άδεια χορηγήθηκε με άνωθεν εντολή. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής, με εντολή του Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

 Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή χορήγησε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

 
Εκτός λίστας ΠΑΣΟΚ ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής
Οπως προέκυψε, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, που έδωσε εξ αποστάσεως και χωρίς καν να εξεταστεί την 30ήμερη άδεια στον… κατά φαντασίαν ασθενή, επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, ήταν και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία. Υστερα από τον σάλο, το ΠΑΣΟΚ τον έκοψε από τη λίστα υποψηφίων, ενώ βάλλει κατά της ΝΔ για τον Καραμανλή και του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παππά, που βρίσκονται στις λίστες τους.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία. Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά. Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα  αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Πηγή: madata.gr