Όπως αναφέρουν πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία, μια Ουκρανή και η άρρωστη μητέρα της σκοτώθηκαν από ρωσικό τανκ ενώ αναζητούσαν φάρμακα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Valeriia Maksetska, 31 ετών, πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τη μητέρα της σε ένα χωριό έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Διαχειρίστρια του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, Samantha Power.
 «Είμαι πολύ λυπημένη που μοιράζομαι τον θάνατο της Valeriia ”Lera” Maksetska – περήφανη Ουκρανή, αγαπημένη συνεργάτης @USAID και λαμπρή ηγέτης για την οικοδόμηση κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης», έγραψε η Samantha Power στο Twitter, με πολλούς χρήστες να αναδημοσιεύουν το post της στα social media. 

Η Maksetska, εκπαιδευόμενη ιατρός, πήρε την απόφαση να μείνει στο Κίεβο παρά τις συνεχείς επιθέσεις, ωστόσο αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα αναζητώντας φάρμακα για την άρρωστη μητέρα της. 

 Οι δύο γυναίκες και ο οδηγός τους ανασύρθηκαν νεκροί στον δρόμο προς τα σύνορα, καθώς περίμεναν να περάσει ένα ρωσικό κομβόι όταν ξαφνικά ένα τανκ άνοιξε πυρ εναντίον τους, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η Maketska σκοτώθηκε λίγο πριν από τα 32α γενέθλιά της.

Πηγή: madata.gr