Κυβερνητικές καθυστερήσεις και πυροσβεστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στη διαχείριση των φερόντων θεμάτων από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «τρέχει πίσω από τον εαυτό της για να προλάβει γεγονότα». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι νεοεκλεγμένη και ότι ορισμένα από τα ζητήματα που προσπαθεί να επιλύσει είναι προϊόντα των δικών της δράσεων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει για α-κομματικοποιημένο καθεστώς κι ενώ έχει καθυστερήσει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, συνεχίζει να μην ολοκληρώνει τις απαιτούμενες ενέργειες.
Αναφερόμενος στο Υπουργείο Παιδείας, επισήμανε τα ευρωπαϊκά κονδύλια που χρησιμοποιούνται για την πρόσληψη αναπληρωτών, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση μειώνει τα τμήματα και τις τάξεις λόγω έλλειψης δασκάλων, σχηματίζοντας μια χαοτική κατάσταση. Αυτή η τακτική αποτελεί, όπως είπε, μια πυροσβεστική λύση και θυμίζει την προσέγγιση της Πολιτικής Προστασίας, όπου αφήνονται τα προβλήματα να μεγαλώνουν μέχρι να είναι κρίσιμα.
Σχετικά με το Μεταναστευτικό, ο Παπαγεωργίου ανέφερε ότι η διαχείριση δεν έχει βελτιωθεί επί διακυβέρνησης ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι οι εισροές των προσφύγων έχουν αυξηθεί και οι προοπτικές αντιμετώπισης του προβλήματος δεν είναι ενθαρρυντικές. Η αναφορά του στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες υποδηλώνει ότι δεν αποκλείει λύσεις που ακολουθούν άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, προειδοποιώντας ότι ούτε στην Ιταλία ούτε στην Ελλάδα αυτές οι λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία.
Η επιτυχία της διαχείρισης του ζητήματος των προσφύγων έχει τεθεί σε αμφισβήτηση, όπως υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι στη Ρόδο υπάρχουν 600 πρόσφυγες αβοήθητοι. Στην ερώτηση για το γιατί δεν έχει υπάρξει ενέργεια, απάντησε ότι «δεν έχει ασχοληθεί κανένας».
Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, σχολίασε ότι αν είχε δημιουργηθεί μια προανακριτική επιτροπή νωρίτερα, πολλοί από τους εμπλεκόμενους θα είχαν αντιμετωπίσει πιο σοβαρές κατηγορίες. Εξέφρασε αυτοκριτική για τις προσεγγίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, αναγνωρίζοντας ότι η επικοινωνία αλλά και η έρευνα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πιο σωστά.
Πηγή: documentonews.gr