Στρατηγική Αντίκρουσης και Κυριαρχικά Δικαιώματα: Η Θέση της Ελλάδας Εν μέσω Τουρκικής Επιθετικότητας
Ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε σε ένα δογματικό πλαίσιο, επαναπαυόμενος στη Διακήρυξη των Αθηνών, την οποία η Τουρκία έχει εκμεταλλευτεί προς όφελός της. Αυτή η εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται από πλήρη αδιαφάνεια και έχει οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, όπως η αποδυνάμωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ενάντια στην αναθεωρητική ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός δεν παρείχε ουσιαστικές απαντήσεις στις προκλητικές θέσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν. Η τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθεί μια εθνική στρατηγική που θα προασπίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και θα θυμίζει σε όλους την τουρκική κατοχή στην Κύπρο για μισό αιώνα.
Η Δούρου τόνισε επίσης ότι το υπουργείο Ενέργειας προτίθεται να προχωρήσει σε νομοσχέδιο που μπορεί να “γκριζάρει” νησιά και βραχονησίδες, απαγορεύοντας την τουριστική ανάπτυξη σε αυτά. Αναρωτήθηκε αν κάτι τέτοιο θα αποτελέσει δικαιολογία για την αποδυνάμωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική της ατζέντα.
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργεί ως γέφυρα και πυλώνας σταθερότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ειρήνης σε συνεργασία με άλλες χώρες, ιδίως καθώς η Μέση Ανατολή είναι σε αναταραχή και τα προβλήματα στην Ουκρανία παραμένουν ενεργά.
Πηγή: documentonews.gr