Την πρόθεσή της να έρθει σύντομα στην Ελλάδα με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, εξέφρασε το Σάββατο (4/3) η Καρίμα Ντελί, Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Οικολόγων και πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως είπε οι σιδηρόδρομοι στην Ευρώπη είναι συνονθύλευμα.

Τονίζοντας πως θα βρεθεί στη χώρα μας μόλις βγει το πόρισμα της Επιτροπής για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων.

Στην αποκλειστική συνέντευξή της στην ΕΡΤ Καρίμα Ντελί δήλωσε ότι η ΕΕ έχει καθυστερήσει στην εφαρμογή του κανονισμού για τις σιδηροδρομικές μεταφορές καθώς έχει δώσει προτεραιότητα στις οδικές.

Χαρακτήρισε τους σιδηρόδρομους στην Ευρώπη ένα «συνονθύλευμα» και τόνισε την ανάγκη χάραξης ενός νέου σχεδίου για εκσυγχρονισμό σε όλα τα κράτη-μέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση αναπτύσσεται και το ERTMS με σκοπό να ολοκληρωθεί έως το 2030.

Κλείνοντας δε αναφέρθηκε στην «πράσινη συμφωνία» τις προσπάθειες να καταστεί το τρένο οικολογική εναλλακτική λύση προς το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο για τα μεγάλα ταξίδια.

Πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr