Η κ. Καϊλή που συνοδευόταν από τους δικηγόρους της κατέθεσε αίτημα να αποφυλακιστεί και να παραμείνει στο σπίτι της με βραχιολάκι, αλλά απορρίφθηκε.
Οι πληροφορίες που ήθελαν την Εύα Καϊλή να περνάει τις γιορτές στη φυλακή επιβεβαιώθηκαν χθες, το βράδυ, με τη δημοσιοποίηση της απόφασης των εισαγγελικών Αρχών του Βελγίου για την παράταση της προφυλάκισης της ευρωβουλευτού που εμπλέκεται στο Qatargate.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, έκρινε ότι η Εύα Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος Βρυξελλών:  «Για να φθάσουμε στο δικαστικό συμβούλιο αυτό σημαίνει ότι ο ανακριτής είχε προτείνει την προφυλάκιση, διαφορετικά δεν θα είχαμε δικαστικό συμβούλιο. Με βάση την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελέως του Βελγίου, η κα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη και επειδή θεωρείται ύποπτη φυγής και γιατί θεωρείται ότι μπορεί να εμποδίσει την έρευνα και διότι θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει μάρτυρες».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, μιλώντας στο MEGA τόνισε πως οι δικαστικές αρχές ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ υποστήριξε ότι ο Βέλγος εισαγγελέας δέχεται πιέσεις από τον Τύπο και το πολιτικό περιβάλλον της ΕΕ.

Επιπλέον οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση της προφυλάκισης της κα Καϊλή, καθώς όπως είπαν οι ίδιοι το θεωρούν «νομική μικρότητα».

Ακόμη, ο εισαγγελέας εξέφρασε την ανησυχία πως υπάρχει κίνδυνος  «οι μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ».

Στα τελευταία νέα της υπόθεσης καταγράφονται οι επισκέψεις του πατέρα της πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου στην φυλακή του Χάρεν. Επίσης, σχετικά με την κόρη της  Εύας Καϊλή σημειώνεται ότι την έχει ο πατέρας της κα. Καϊλή.

Πηγή: madata.gr