Μεθαύριο Πέμπτη η Εύα Καϊλή θα οδηγηθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει στην φυλακή. Το τοπίο παραμένει θολό, καθώς αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή. Ιταλικές και βέλγικες εφημερίδες δημοσιεύουν αποσπάσματα , όπως αναφέρουν, από την ομολογία της σύμφωνα με την οποία γνώριζε για τις δωροδοκίες από το Κατάρ. “Τα έμαθε όλα την ημέρα των συλλήψεων”, υποστηρίζει ο συνήγορός της.

Οι αποκαλύψεις για το Qatar Gate συνεχίζονται και τα δημοσιεύματα για την Εύα Καϊλή και τα όσα φέρεται να ομολόγησε στις βελγικές αρχές τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή της, προκαλούν αίσθηση.

Δύο 24ωρα πριν η 44χρονη πολιτικός βρεθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών του Βελγίου για να δώσει νέες εξηγήσεις, ορισμένες από τις πιο εμπορικές εφημερίδες της Ευρώπης, βάζουν «φωτιά» με νέα δημοσιεύματα.

Ομολόγησε;
Η Εύα Καϊλή φέρεται να ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χιλιάδες ευρώ που ήταν στο σπίτι της, ενώ πάντα σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η ίδια, όταν η αστυνομία σταμάτησε τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι λίγο αφότου είχε φύγει από το διαμέρισμά τους, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι, καθώς και άλλους δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δημοσίευμα της «La Repubblica» με τίτλο «Η ομολογία της Εύας Καϊλή» αναφέρει ότι η 44χρονη πολιτικός ενώπιον των βελγικών Αρχών παραδέχτηκε ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του συντρόφου της και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, όπως και για τις βαλίτσες με τα χρήματα.

«Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα», αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα.

Τις ίδιες πληροφορίες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση παρουσιάζει και η γνωστή βελγική εφημερίδα «Le Soir», η οποία μάλιστα αναφέρει ότι μόλις η βελγική αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή, εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα.

Το περιοδικό «Κnack» αποκαλύπτει τον πανικό της Εύας Καϊλή μετά την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμά της, αλλά και την προσπάθειά της να προειδοποιήσει δύο ακόμα εμπλεκόμενους ευρωβουλευτές.

«Η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια, όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι, καθώς και δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν στο επίκεντρο του σχεδίου της κλίκας Παντσέρι, γράφει η «La Reppublica».

Η «Corriere Della Serra» επικοινώνησε με τη Μανταλένα Καϊλή, που υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει λάβει χρήματα από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από την ΕΕ. Παρευρεθήκαμε στην τέταρτη συνεδρίαση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνεργασία της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Η Μανταλένα Καϊλή ρωτήθηκε και για την αδερφή της, με την ίδια να παραπέμπει στη δίκη που θα ακολουθήσει και θα δείξει την αλήθεια όπως επισημαίνει.

Δηλώνει αθώα
Η Εύα Καϊλή, από τις φυλακές Χάρεν συνεχίζει να δηλώνει αθώα. Ο συνήγορος της οικογένειας Καϊλή απαντά και για δημοσιεύματα συγκεκριμένων ιστοσελίδων που στη συνέχεια κατέβηκαν, σύμφωνα με τα οποία 20 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και της οικογένειάς της σε τράπεζα του Παναμά.

Την ίδια στιγμή, νέες αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα «La Repubblica» για τον τρόπο δράσης του εγκεφάλου του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο πρώην ευρωβουλευτής, δωροδοκούσε τους ευρωβουλευτές μοιράζοντας λεφτά σε φακέλους που είχαν τυπωμένο τον Άγιο Βασίλη, ενώ, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα οι βελγικές Αρχές κατέγραψαν ενδιαφέρουσες συνομιλίες στο σπίτι του Παντσέρι στις 10 Οκτωβρίου, όταν τον επισκέφτηκε ο τότε ηγέτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι.

Τα δημοσιεύματα πυροδοτούν αντιδράσεις, με την Εύα Καϊλή να επεξεργάζεται με τους δικηγόρους της όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, για να ετοιμάσει την απολογία της.

Πηγή: madata.gr