Το Κατάρ αντέδρασε για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate. Συγκεκριμένα, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απειλητική προειδοποίηση για την έρευνα του σκανδάλου και της παροχής φυσικού αερίου από το Κατάρ έστειλε σήμερα το πρωί αξιωματούχος της αραβικής χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα όσο η έρευνα ήταν σε εξέλιξη οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν αποφασίσει κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Κατάρ να μη έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ευρωκοινοβουλίου.

Επιπλέον αποφασίστηκε το «πάγωμα» όλων των υποθέσεων που αφορούν το Κατάρ. Σήμερα όμως διπλωμάτης από το Κατάρ με ανακοίνωσή του, που μεταδίδεται από γαλλικό πρακτορείο, προειδοποίησε ότι η απαγόρευση εισόδου Καταριανών στην ευρωβουλή θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ, καθώς επίσης και την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η επιβολή τέτοιου περιορισμού που εισάγει διακρίσεις, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα θα επηρεάσει αρνητικά την περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της Ασφάλειας, αλλά και τις συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την παγκόσμια ενεργειακή φτώχια.

Από τα πυρά δεν ξέφυγε και η κυβέρνηση του Βελγίου, λέγοντας ο διπλωμάτης του Κατάρ ότι είναι βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με το Κατάρ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα γεγονότα.

Όπως ανέφερε ο διπλωμάτης: «Τα έθνη μας συνεργάστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και τι Κατάρ είναι ένας σημαντικός προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βέλγιο».

Το «αγκάθι» στην ακρόαση αποφυλάκισης της Καϊλή

Ενόψει της απολογίας της την ερχόμενη Πέμπτη η οποία θα κρίνει την περαιτέρω ή μη κράτησή της, η Εύα Καϊλή παραμένει κρατούμενη σε φυλακές των Βρυξελλών.

Το βασικό «αγκάθι» που μπορεί να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών στις 22 Δεκεμβρίου είναι για ποιον λόγο ενώ ήξερε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ότι υπάρχουν βαλίτσες με λεφτά στο σπίτι της, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές αλλά αντίθετα τον πατέρα της.

Σημειώνεται ότι πρώτα συνελήφθη ο άντρας της, μετά είδε τα δημοσιεύματα για το Κατάρ και ζήτησε από τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τη βαλίτσα με τα χρήματα και να τα παραδώσει, όπως ισχυρίζεται, στον Παντσέρι.

Συνεπώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κρίνει πολλά στις 22 Δεκεμβρίου.

Η πλευρά Καϊλή τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια τόνισε ότι «υπέθετε» πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr