Περίπου σαν χρηματοκιβώτιο των χρημάτων του Παντσέρι περιέγραψε η Εύα Καϊλή το σπίτι της στην κατάθεσή της στις βελγικές Αρχές.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, φέρεται να έδειξε τον Ιταλό συνάδελφό της ως τον κάτοχο των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Περιέγραψε μια συνήθεια, σαν να είχε μετατραπεί το σπίτι της σε… ιδιότυπο θησαυροφυλάκιο των χρημάτων του.

«Ο Παντσέρι, ακόμη και πριν την πανδημία, άφηνε χρήματα στο σπίτι και μετά ερχόταν για να τα πάρει. Εμπιστευόταν περισσότερο τον Φραντσέσκο παρά το δικό του διαμέρισμα, πιστεύω λόγω της ασυλίας μου».

Μάλιστα, θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση αυτήν και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος, όπως είπε η ίδια στο δικαστικό συμβούλιο, δεν μπορούσε να αρνηθεί τίποτα στον συμπατριώτη του πρώην ευρωβουλευτή.

Ο ίδιος ο Τζιόρτζι έχει παραδεχτεί ότι είχε αναλάβει τον ρόλο του ταμία της οργάνωσης.

«Η Εύα Καϊλή έχει αναφερθεί σε δύο ακόμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ιταλία. Η Αλεσάντρα Μορέτι δεν είναι νέο όνομα σε αυτήν την υπόθεση. Η βοηθός της είναι πρώην βοηθός του Αντόνιο Παντσέρι», λένε ιταλικά ΜΜΕ.

Ο ιστός του κυκλώματος
Η ιταλική εφημερίδα «il Fatto Quotidiano» σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για σύστημα Παντσέρι, χρήματα και πακέτα με ψήφους από το Μαρόκο.

Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές των βελγικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν ξεκινήσει την έρευνα για τις δωροδοκίες που φέρονται ότι κατέβαλαν το Κατάρ και το Μαρόκο για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δημοσιεύει μέρος της έκθεσης στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Η ομάδα εργάζεται με αντάλλαγμα την εκλογική υποστήριξη που ενορχηστρώνουν οι μαροκινές Αρχές και σημαντικά χρηματικά ποσά (συνολικά πολλά εκατομμύρια ευρώ) που καταβάλλονται λαθραία, σε μετρητά, από το Μαρόκο και το Κατάρ».

Ο Αντόνιο Παντσέρι εμφανίζεται ως ο ενορχηστρωτής του κυκλώματος με πολλά παρακλάδια γύρω από αυτόν και προεξάρχοντα τον πρώην βοηθό του, σύντροφο της Εύας Καιλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Ολόκληρο το δίκτυο του Παντσέρι, οδηγεί πάντα σε πρώην συνεργάτες του. Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν οι συνεργάτες ανοίξουν τα στόμα τους».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «ΗΧΩ», ανακριτές και δικαστές στις Βρυξέλλες συμφωνούν ότι έφθασε η ώρα για μια βαθύτερη ανάλυση των μηνυμάτων από τα τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τους βοηθούς ευρωβουλευτών, τον ρόλο των οποίων ερευνούν οι Αρχές.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr